пʼятниця, 27 листопада 2015 07:50

"Онищенко роздає хабарі, щоб не арештовували рахунки його компаній"

Парламентський комітет з питань запобігання і протидії корупції відхилив законопроект члена групи "Воля народу", колишнього "регіонала" 46-річного Олександра Онищенка. Той пропонував внести зміни в Податковий кодекс щодо рентної плати за видобуток газу.

— Корупційним фактором законопроекту є прихована схема ухиляння від сплати ренти шляхом укладання спецдоговору поставки природного газу з Нафтогазом. Це звільняє від обов'язкової сплати податкових зобов'язань із рентної плати на суму таких договорів та відповідальності за несвоєчасний розрахунок, — кажуть у парламентському комітеті. Пояснюють, якщо Нафтогаз не розрахувався за постачання газу хоча б на гривню, є законна підстава не сплачувати податків.

Нардеп із "Народного фронту" 36-річна Тетяна Чорновол казала, що лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко лобіює інтереси Онищенка. Зокрема просуває корупційну норму про зниження ренти на видобуток газу. Всі її сплачують. А підприємство Онищенка заборгувало 1,5 млрд грн.

— Онищенко роздає хабарі, щоб не арештовували рахунки його компаній, майно. Щоб не було цих проблем, Тимошенко взялася за легалізацію несплати ренти, — говорить Чорновол.

Зараз ви читаєте новину «"Онищенко роздає хабарі, щоб не арештовували рахунки його компаній"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути