вівторок, 25 вересня 2012 06:45

"Мало вас в свое время НКВД давило"

Нардеп-комуніст 37-річний Євген Царьков у прямому ефірі одного з телеканалів сказав, що "не всіх націоналістів вистріляли в часи СРСР". Так він відповів "свободівцю" Ігореві Мірошниченку.

— Неуважаемые националисты, мало вас в свое время НКВД давило. Недодавило, — заявив Царьков.

Глядачі почали скандувати "ганьба!". Ведучий перепитав, чи Царьков не помилився.

— Я не ошибся, — відповів комуніст. — Вы стреляли нашим дедам в спину. И вас признали бандеровскими собаками. Так есть и будет.

Журналістка і кандидат у депутати по виборчому округу №120 на Львівщині Тетяна Чорновіл дала ляпаса Царькову.

На подібні заяви мусять реагувати як суспільство, так і правоохоронні органи, вважає публіцист Вадим Скуратівський, 70 років:

— Царьков — мерзотник. Він не раз це доводив своїми висловлюваннями. Якось нас на одному каналі посадили поруч. Серед іншого він тоді сказав: "Мы ставили памятники Сталину и будем ставить!". То я підвівся, назвав його мерзотником та й пішов геть із програми. Це мусить бути суспільна реакція, яка продемонструвала б таким, як він, що люди не сприймають його ганебної позиції. Суспільство мусить боротися з цим підлим новосталінським ідіотизмом. Бодай тотально його ігнорувати і відмовлятися брати участь у таких "дискусіях". За нормальних обставин можна б і звернутися до правоохоронних органів. Написати заяву на цього ідіота. Але ж ті самі органи і світоглядно, і юридично дорівнюють ось таким царьковим. Такі висловлювання — замах на державну самостійність України, заклик до повалення її конституційного ладу. І реагувати держава зобов'язана. Але якщо президент України відверто говорить про те, що Голодомор 1932-1933 років не був геноцидом, то чого можна хотіти від простих депутатів? Риба гниє з голови — коли Янукович робить протизаконні заяви, то й царькови роблять. Бо знають, що їм за це нічого не буде.

Зараз ви читаєте новину «"Мало вас в свое время НКВД давило"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути