Ексклюзиви
пʼятниця, 28 жовтня 2016 06:15

Кремль втемну використовує українських нардепів

"Ми отримали доступ до пошти ворога України Владислава Суркова (помічник президента Росії. — ГПУ). Аналізуємо фрагменти його листування з помічником Карповим. Знайшли злочинні плани Путіна та його поплічників по захопленню територій на Західній Україні. А також — плани з дестабілізації політичного життя в Україні, проведення дострокових парламентських виборів", — повідомили на сайті організації українських хакерів "КіберХунта" 24 жовтня.

"Викладені документи — достовірні", — написав у "Фейсбуку" нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко, 37 років.

"Щодо зламу КіберХунтою електрон­ної пошти ідейного надхненника проекту "Новоросія", куратора російських терористичних банд ЛДНР, одного з організаторів розстрілів Небесної сотні та сірого кардинала путінського режиму Суркова. Автентично", — прокоментував у соцмережі радник міністра внутрішніх справ 45-річний Зорян Шкіряк.

У документах ідеться про те, що Кремль запустив кампанію з дискредитації української влади, використовуючи втемну низку політиків. Зокрема, так зване американське лобі — Мустафу Найєма, Сергія Лещенка, Світлану Заліщук, Ольгу Червакову. Також задіяні міжнародні громадські організації, журналісти, що спеціалізуються на антикорупційних розслідуваннях — Віталій Шабунін, Денис Бігус, Дмитро Гнап, Олександр Дубинський, Олексій Шалайський.

"Інформація, яку передають цим особам, повинна бути достовірна, повна й виходити від наших іноземних джерел в Європі та США", — пише Сурков.

Ці політики та громадські діячі неодноразово були ініціаторами скандальних викриттів за матеріалами, отриманими від таємних джерел. Так народний депутат Сергій Лещенко не заперечує, що системно отримує інформацію від російського олігарха Костянтина Григоришина.

РФ також планує створити "республіку" на Закарпатті, випливає з документів. Йдеться про формування організації "Русинская Рудина" з тисячі осіб. Вони повинні проводити акції й вимагати федералізації регіону.

Зміст окремих із оприлюднених файлів збігається з документами, вилученими Службою безпеки України під час обшуку за кримінальним провадженням щодо сепаратистських рухів на Закарпатті. Про це повідомили в СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Кремль втемну використовує українських нардепів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути