пʼятниця, 09 грудня 2016 18:11

Соломія Вітвіцька та інші зіркові красуні приміряли старовинне українське вбрання
14

Фото: Прес-служба

9 грудня відбулася презентація проекту "Щирі. Спадщина", присвяченого українському костюму. Виставка фотографій, які увійшли у благодійний календар, триватиме до 1 лютого.

Робота над проектом тривала більше двох місяців, протягом яких команда шукала автентичні костюми і створювала образи для зйомки кожного героя. Темою календаря обрали колір. Кожна світлина відображає одяг певного регіону і характерну для нього колористику. Наприклад, гімнастка Ганна Різатдінова представляє Київщину початку ХХ століття, її колір у календарі — малиновий, а телеведуча Маша Єфросиніна вдягнена у костюм Івано-Франківської області (с. Серафинці) першої половини ХХ століття і представляє бордовий колір.

"Для мене участь у "Щирих" це, в першу чергу, можливість познайомитися з нашою історією і культурою, зануритися в неї. Це невимовні відчуття! Коли я вдягала старовинний костюм у першому проекті "Щирі", два роки тому, і зараз, я ніби з'єднувалась з іншим часом, — ділиться враженнями Маша Єфросиніна. — Ще мені здається, що український костюм дуже мені личить. На знімку для цьогорічного календаря я нагадую собі Оксану з "Вечорів на хуторі біля Диканьки", тільки з меншими щічками. От якби я знімалася сім років тому, була б викапана Оксана!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ольга Фреймут допомогла матері знайти загублену дитину

Героями календаря стали співачки Тіна Кароль і Анна Завальська, актриса Ада Роговцева з дочкою та онукою, телеведучі Маша Єфросиніна, Ольга Фреймут, Регіна Тодоренко, Соломія Вітвіцька, Марічка Падалко, призерка Олімпіади-2016 у Ріо-де-Жанейро гімнастка Ганна Різатдінова, музикант Дмитро Шуров із родиною, подружжя Нати Жижченко (ONUKA) і Євгенія Філатова (The Maneken), дизайнерки Олена Рева і Наталя Каменська.

"Проект "Щирі" наша команда втілює в життя вже вдруге. Тоді, два роки тому, ми зіштовхнулися і з відмовою співпрацювати, і з нестачею деталей і елементів костюму, які довелося створювати спеціально для зйомки. Цього року "Щирі" захопили і надихнули абсолютно всіх. Завдяки допомозі Українського Інституту Історії Моди і приватних колекціонерів нам вдалося зібрати 18 повністю автентичних костюмів із 10 регіонів України, — розповідає організатор проекту Наталя Кравець. — Ще до презентації проекту нам вдалося зібрати 70 тисяч гривень, а календар уже замовили в 17 областей України і 6 країн світу. В тому числі ціла партія календарів уже скоро вирушить у Москву".

Виставка фотографій, які ввійшли до календаря "Щирі", проходитиме з 10 грудня по 1 лютого.

Весь прибуток від продажу календарів буде спрямовано на підтримку двох регіональних етнографічних музеїв України — Музею народної творчості Михайла Струтинського у м. Косів і Новоайдарського краєзнавчого музею.

Зараз ви читаєте новину «Соломія Вітвіцька та інші зіркові красуні приміряли старовинне українське вбрання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути