середа, 04 квітня 2012 11:13

Канадка, яка змінила стать, може взяти участь в "Міс Всесвіт"
7

Організатори конкурсів "Міс Всесвіт" (Miss Universe) оголосили, що готові дозволити 23-річній канадці Дженне (Жене) Талаковій взяти участь в канадському національному конкурсі краси Miss Universe Canada, якщо, за законами Канади, вона визнається жінкою. При цьому підкреслюється, що вона також зможе, в разі перемоги, представляти Канаду на конкурсі "Міс Всесвіт", якщо, за міжнародними нормами, буде визнана жінкою.

Ні саму Дженну, ні її адвоката Глорію Оллред дане формулювання не влаштовує. Вони наполягають на тому, що організатори "Міс Всесвіт" повинні дати однозначну відповідь на питання: чи допускається Талакова до участі в конкурсі. Відповідну заяву було зроблено ними на прес-конференції, що пройшла 3 квітня в Лос-Анджелесі.

Побоювання Дженни зрозумілі: згідно з оновленим свідоцтвом про народження, паспортом і водійськими правами, вона - жінка. Але в неї ДНК чоловіка, операцію зі зміни статі вона зробила лише чотири роки тому.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Бар Рафаелі обрала найкрасивішою українкою харків'янку

Нагадаємо, що минулого тижня з цієї причини Дженна Талакова була дискваліфікована і не допущена до участі у фіналі конкурсу "Міс Канада".

Статут конкурсу передбачає "природність" краси учасниць. Спочатку передбачалося, що до конкурсу допускаються виключно ті дівчата, які не робили жодних пластичних операцій (щодо зміни форм тіла або обличчя). Але з деяких пір, після кількох спроб трансгендерів з країн Азії взяти участь в жіночих конкурсах краси, в статуті "Міс Всесвіт" було додано, що учасниці міжнародного і національних конкурсів краси "повинні були народитися жінкою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Міс Україна" хотіла б собі груди побільше

Дженна Талакова, вочевидь, знала про цю умову, так як не вказала у своїй анкеті, що перенесла операцію зі зміни статі.

Два роки тому Дженна успішно виступала на конкурсі краси серед трансгендерів в Таїланді. В відеоінтерв'ю для участі в цьому конкурсі вона розповідала, що з чотирьох років відчувала себе дівчинкою, почала гармональну терапію в 14-річному віці, а в 19 зробила операцію зі зміни статі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щоб стати "міс", треба зробити чікі-чікі з головою журі" — Петро Лістерман

Рішення про дискваліфікацію Талакової було сприйнято несхвально захисниками прав сексуальних меншин, які називали статут конкурсу "Міс Всесвіт" дискримінаційним. Представники організатора конкурсу Дональда Трампа відкидали ці звинувачення, нагадуючи, що конкурс призначений для жінок, а у Дженни Талакової ДНК чоловіка. Тим не менш, під тиском громадськості Трамп був змушений піти на поступки.

Трамп визнав доцільним зам'яти скандал, який зіграв для нього і позитивну роль: давши чудову медійну рекламу канадському конкурсу, фінал якого запланований на травень. Можливо, він упевнений в тому, що Талакова не переможе в Канаді (інакше скандал прийме міжнародний характер, так як за межами Канади Дженну навряд чи визнають "природною жінкою").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донька будівельника стала "Міс Україна"

Зазначимо, що Талакова представляла на конкурсі "Міс Канада" місто Ванкувер, де була визнана гідною для участі в національному конкурсі краси.

Зараз ви читаєте новину «Канадка, яка змінила стать, може взяти участь в "Міс Всесвіт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути