вівторок, 29 січня 2013 17:27

У Полтаві на 49 копійок подорожчав хліб

У Полтаві на 49 копійок подорожчав хліб
Фото: reporter.pl.ua

Підприємство "Полтавахліб" підвищило ціну на соціальний хліб білий на 19,6%, або на 0,49 грн - до 2,99 грн за буханець вагою 550 грамів.

"Спочатку влада просила нас піти на поступки у вересні, потім у грудні - сказали, що Новий рік, не можна. Зараз уже кінець січня, і знову нас не хочуть чути. Ми не отримали гарантованої кількості зерна в повному обсязі. Коли зерно було, ми не змінювали ціни. Але далі робити зі збитками не можемо", - заявила директор "Полтавахліб" Валентина Маджар.

Керівник аналітичного департаменту Консалтингової агенції "ААА"Марія Колесник вважає, що питання має вирішувати місцева громада.

"Полтавська міськрада чи облрада повинна звернутись в Антимонопольний комітет, а той у свою чергу - вимагати зниження ціни або впровадити штрафні санкції. Подібна ситуація була в Києві. "Київхліб" підняв ціни не на соціальні сорти хліба. Київрада звернулась в Антимонопольний комітет, який домігся зниження ціни", - сказала Колесник.

Експерт зауважила, що наразі немає ні економічної, ні політичної причини підвищення цін на хліб. Колесник спрогнозувала, що ціни на соціальні сорти хліба не змінюватимуться як мінімум рік.

"Здорожчання хліба - це питання політичне. Такої ініціативи немає. Тому цього року ціни на хліб не зростуть", - наголосила вона.

Нагадаємо, влітку 2012 року в Полтавській області виробники хліба і хлібобулочних виробів Полтавської області підписали Меморандум про взаєморозуміння, який передбачає збереження в області стабільної цінової ситуації на хліб і хлібобулочні вироби протягом 2012-2013 маркетингового року.

ТОВ "Полтавахліб" працює під торговою маркою "Формула Смаку", яка представлена хлібозаводами в чотирьох регіонах: Черкаській, Полтавській, Кіровоградській та Миколаївській областях.

ТОВ "Полтавахліб" щодоби випускає близько 37 тонн хлібопродукції.

Разом із ТОВ "Полтавахліб" (питома вага 15%) на ринку хліба і хлібобулочних виробів Полтави домінують ТОВ "ХК "Кулиничевський" і місцеві виробники, у т. ч. "Рідне село" (смт Котельва), "Домашній смак" (Карлівка), ПП "Полтавський хлібозавод "Південний", ТОВ "Хорольська мехпекарня" та інші.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві на 49 копійок подорожчав хліб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути