пʼятниця, 16 листопада 2012 15:09

"Київхліб" знизив ціну на хліб на 14-15 копійок — Антимонопольний комітет

"Київхліб" знизив ціну на хліб на 14-15 копійок — Антимонопольний комітет
Фото: tsn.ua

Сьогодні ПАТ "Київхліб" знизив відпускні ціни на хліб на 14-15 копійок.

Про це під час брифінгу сказав державний уповноважений антимонопольного комітету України Михайло Русинський.

"Київське міське відділення АМКУ рекомендувало "Київхліб" привести ціни на вказану продукцію до рівня, який міг би бути можливий за умов існування значної конкуренції на ринку. За попередніми даними, оптової-відпускні ціни вже знижено на 14-15 копійок за одиницю продукцію", - сказав Русинський.

Він сказав, що підприємство є монополістом на ринку хліба і виробляє близько 60% на ринку хліба. "Дали 10 днів на протягом яких вони мають підтвердити документально виконання наших рекомендацій", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли ми почнемо говорити людям правду? Реально ця виборча компанія коштувала мільярд з гаком доларів — Балога

Окрім того, за його словами, аналогічна ситуація із підвищенням цін в Криму, проте зараз ціни вже знижено. "На засіданні уряду, що відбулося в середу прем'єр-міністр Микола Азаров наголосив, що сьогодні підстави для підвищення ціни на хліб відсутні. Голова АМКУ Василь Цушко дав доручення всім територіальним комітетам надати рекомендації суб'єктам, які мають ознаки монопольного становища на ринку", - зазначив Русинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над активістами Податкового майдану перенесли на 30 листопада

За його інформацією, станом на 11 листопада більш ніж на 5% зросли ціни в 4 регіонах на хліб. В 10 регіонах ціни взагалі не змінилися, а в інших регіонах — 2-3%.

Нагадаємо, найбільший столичний виробник хліба та хлібобулочних виробів "Київхліб" з 12 листопада підвищив ціни на хліб "Український столичний подовий" на на 17% і батон нарізний "Київський" на 9,7%.

Зараз ви читаєте новину «"Київхліб" знизив ціну на хліб на 14-15 копійок — Антимонопольний комітет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути