Ексклюзиви
четвер, 12 січня 2012 10:21

Росія гидує українським сиром: У ньому занадто багато пальмової олії

Росія гидує українським сиром: У ньому занадто багато пальмової олії

Російська санітарна служба виявила перевищення вмісту пальмової олії в сирі, який поставляється в РФ низкою українських виробників.

Як заявив глава Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко, його відомство, проаналізувавши ситуацію на споживчому ринку в сегменті молочної продукції, прийшло до висновку про те, що "за четвертий квартал 2011 року відбулося помітне погіршення споживчих властивостей сирів, що поставляються з України" .

"Це помітний сегмент російського ринку. Тільки за останні десять місяців орієнтовний обсяг поставок становить 55,5 тисяч тонн", - сказав він.

"Основною проблемою є те, що при виробництві цього виду продукції в країні-імпортері безконтрольно використовуються рослинні компоненти, зокрема, пальмова олія", - повідомив Онищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З часом Україна втратить частину російського ринку агропродукції

Він заявив, що за російськими нормативами, зокрема, техрегламентом на молоко і молочну продукцію, така продукція, що містить велику кількість пальмової олії, повинна називатися не "сир", а "сирний продукт".

"Зміст пальмової олії там набагато більше, ніж належить за технічним регламентом", - підкреслив Онищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська влада знущається над народом: Росія може закрити кордон

"Федеральна служба (Росспоживнагляд) ініціювала процедуру запобігання порушень технічного регламенту на молоко і молочну продукцію. У рамках цієї процедури ми припускаємо, в тому числі, і проведення експертиз за участю заводів-виробників", - сказав глава Росспоживнагляду.

Зараз ви читаєте новину «Росія гидує українським сиром: У ньому занадто багато пальмової олії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути