неділя, 08 січня 2012 11:37

Українська влада знущається над народом: Росія може закрити кордон

Українська влада знущається над народом: Росія може закрити кордон

Росія може з болем спостерігати за експериментом, який затіває українська еліта зі своїм народом, але не дозволить, щоб це відбилося на росіянах.

Керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко заявив, що на такий крок його відомство може піти через негативні наслідки, до яких призведе передача в Україну ветеринарній службі функцій з контролю за харчуванням людей.

"З'явилася серйозна проблема. Судячи з офіційних загальнодоступних документів, в 2012 році в Україну профілактикою холери серед людей будуть займатися не медики, а ветеринарна служба. Це означає, що вже з травня ми досить серйозно посилимо нагляд на кордоні з Україною", - сказав Онищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Львівщині зафіксовано 99 випадків захворювання на кір

За його словами, в 2011 році в Донецькій області бу спалах холери, але Росія, завдяки скоординованим діям з українськими санітарними структурами, не закривала кордон для людей і товарів.

"У 2012 році, якщо, не дай бог, ситуація ускладниться, ми будемо змушені піти на крайні заходи", - сказав Онищенко.

"В Україну повноваження з контролю за продовольством і харчуванням, у тому числі, в дитячих організованих колективах передані ветеринарній службі. Де факто, в цьому міститься визнання громадянина Україна тваринам. В Україні, як у всьому світі, чинним законодавством передбачено, що здоров'ям людей займаються особи, які мають спеціальну медичну освіту. А харчування, як відомо, 70% всіх проблем зі здоров'ям", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епідемії грипу в Україні ще немає, та кількість хворих зростає - МОЗ

"Ветеринарний лікар буде займатися збалансованістю раціону, його якістю та безпекою, фізіологічною повноцінністю, хоча він навчений, в кращому випадку, в області раціону телят", - сказав він.

"Саме ветеринари в Україну будуть займатися діагностикою спалахів і їх розслідуванням в таборах, школах, оздоровчих установах і лікарнях. Для нас це сигнал для того, щоб вже з перших робочих днів 2012 зайнятися реструктурування майбутнього літнього відпочинку російських дітей та передислокацією його з українських курортів в регіони Росії і в Європу", - зазначив Онищенко.

"Якщо ми можемо з болем спостерігати за експериментом, який затіває українська еліта зі своїм народом, то ми не дозволимо, щоб цей експеримент відбився на росіянах і, насамперед, на російських дітях", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Українська влада знущається над народом: Росія може закрити кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути