пʼятниця, 25 жовтня 2013 16:26

Пенсіонера оштрафували за дачу споруджену на даху столичної багатоповерхівки

Пенсіонера оштрафували за дачу споруджену на даху столичної багатоповерхівки
Фото: В.Бородін,"Вести"

Власника дачі на даху висотки на Троєщині оштрафували на 12 тис. грн, повідомляють Вести.

52- річний Петро Олексійович прибудував до однокімнатній квартирі будиночок на даху ще років 10 тому. Але тільки цього літа споруду помітили перевіряючі органи і прибудову визнали незаконною. За незвичайну резиденцію чоловік заплатить штраф, але зносити її не збирається - Петро Олексійович збирає документи, щоб її узаконити, хоча будови на дахах в столиці заборонені.

Сам будиночок розміром не більше 12 квадратів, збитий з ДСП, на обійсті і вікнах - горщики і вазони. "У нас нещодавно пройшли збори мешканців, і всі сказали, що його дача нікому не заважає. Його дружина, Ніна, обійшла всіх сусідів, ми всі підписи поставили. А тепер думаємо і собі пристройку зробити, ми на першому поверсі живемо, сім'я велика, а житло купити не вийде", - каже мешканка будинку Катерина Іванівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціна на нерухомість в Україні зросла на 14-15%

Сам пенсіонер навідріз відмовляється спілкуватися з пресою. Сусіди кажуть, що він у минулому працював у силових структурах. Зараз підробляє десь охоронцем, його дружина - диспетчером на хлібозаводі. "На нього хтось поскаржився після того, як знайомий в його прибудову з дітьми в гості прийшов. Я теж була там в гостях: висота яка! Укропчик зростає, види прекрасні відкриваються," - каже сусідка.

Голова ЖБК Іван Басюк каже: в будинку був, все перевірив, претензій до мешканця немає.

"Деснянська прокуратура відкрила кримінальне провадження. Але ми його підтримуємо, щоб дачу не зносили. Адже він, перед тим як будуватися, дах за свій рахунок відремонтував. А в будиночку ніяких зручностей у нього немає, дві кімнатки по три метри", - сказав Басюк.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонера оштрафували за дачу споруджену на даху столичної багатоповерхівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути