четвер, 28 серпня 2014 14:43

У відомих "рапунцелей" XIX століття волосся сягало довжини більше їх зросту

У відомих "рапунцелей" XIX століття волосся сягало довжини більше їх зросту

У Європі XIX століття довге волосся для жінки були нормою. І все-таки були особи, чиї розкішні локони викликали бурхливе обговорення. Хоча з розпущеним волоссям дами рідко з'являлися на публіці, але деякі дали їх відобразити фотографам або художникам, отож і ми сьогодні можемо милуватися на цю красу. Ось деякі з найбільш цікавих прикладів розкішних довгих волосся.

Першою, зрозуміло, йде Сіссі, вона ж Єлизавета Баварська.

Сіссі необхідно було близько 3 годин в день для догляду за волоссям.

 

Треба сказати, у Віттельсбахів розкішні волосся були фамільною рисою. Наприклад, такими ж красивими вони були і в сестри Сіссі, Софії, нареченої "найкрасивішого короля Європи" Людвіга Баварського.

Успадкувала ці розкішні волосся і її дочка - принцеса Луїза Алансонська.

Не королівської крові, але мала прекрасне волосся Мері Спартали, дружина грецького посла, яка позувала для знаменитого вікторіанського фотографа Джулії Маргарет Камерон і для деяких художників-прерафаелітів.

Довга коса в 1,58 м була у Сідоні-Габріель Колетт, або просто Colette, відомої французької письменниці, поки вона її не відрізала у віці 29 років. Тут на фото вона ще дівчинка 15 років (1893).

Якщо вже згадувати письменників, то у Жанни Золя, дружини французького письменника Еміля Золя, теж були розкішне волосся завдовжки до колін. Письменник любив фотографувати, у тому числі дружину, і часто в негліже.

І зовсім не знаменитість за сучасними мірками і цілком собі популярна дама з минулим - мадам Міло, яку також називали "Королевою волосся". Її волосся довжиною 6 футів і 2 дюйми (185 см). Це їй приносило дохід - вона виступала в цирку, де демонструвала його за гроші.

У цирку показували своє волосся дуже відомі в свій час сестри Сазерленд. У 1882 році Бейлі Цирк підписав з ними контракт. Через деякий час вони стали багатшими за господарів цирку. Вік дівчаток (Сара, Вікторія, Ізабелла, Грейс, Наомі, Мері і Дора) був в діапазоні від 18 до 36 років.

Кульмінацією їх появи на сцені був вигляд ззаду. Волосся сестер нагадувало фантастичний водоспад.

Дівчата розбагатіли, продаючи тонік для росту волосся і інші супутні товари.

В наш час мільйонів на своєму волоссі, на жаль, не заробиш, але мати доглянуте красиве волосся все одно приємно. І, здавалося б, зараз і засобів для волосся маса, і миємо ми їх прекрасними шампунями, але дозволити собі відпустити волосся може не кожна.

Зараз ви читаєте новину «У відомих "рапунцелей" XIX століття волосся сягало довжини більше їх зросту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути