понеділок, 17 жовтня 2011 11:05

На початку 90-х українці не визнавали одягу вітчизняних брендів - Залевський

На початку 90-х українці не визнавали одягу вітчизняних брендів - Залевський

Дизайнер Олексій Залевський на Українському Тижні Моди, відзначив, що вітчизняна мода змінюється разом із суспільством. Він сказав, що українці почали читати більше журналів та звертати увагу на модні тенденції.

Проте основним досягненням Залевський вважає те, що люди почали купувати вироби українських дизайнерів: "У середині 90-х, коли тільки почали організовувати перші Тижні Моди в Україні, багато клієнтів приходили й говорили: "Ой, річ дуже подобається, але бирочку на імпортну замініть". І це правда. Це був жах. Люди не розуміли, що вони купували неякісний товар, але їм тоді було головне, аби бирочка була іншою мовою".

Зараз же, відзначає дизайнер, українці не соромляться того, що носять одяг бренду "Залевський" чи "Гресь", чи будь-кого іншого.

На експозиції "Межі тіла", яка проходить у рамках 29-го Ukrainian Fashion Week, представлена перша робота Олексія Залевського — сукня з бокалами, яку він створив 1994 року.

"Якби не було цієї сукні, не було б і бренду "Залевський", - коментує дизайнер. - Завдяки їй я потрапив у світ моди. Пам'ятаю, хтось із моїх друзів того року сказав, що буде конкурс молодих дизайнерів. Я тоді нічогісінько не тямив у сучасній моді. Я просто намалював ескізи й мені допомогли пошити це плаття. А після його презентації, всі чомусь вирішили, що я — великий метр моди і щось у цьому розумію. Я ще деякий час виставляв цю сукню, але потім, все-таки, довелось навчатись майстерності, після чого пішли друга, третя колекції та й, власне, цілий бренд".

Зараз ви читаєте новину «На початку 90-х українці не визнавали одягу вітчизняних брендів - Залевський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути