четвер, 09 серпня 2012 15:25

На кавуновій дієті сидять двічі на тиждень

На кавуновій дієті сидять двічі на тиждень
Перед початком дієти слід проконсультуватися з лікарем. Фото: ipress.ua

Киянка Оксана Дмитрук три роки поспіль у серпні-вересні сідала на кавунову дієту.

"На дієті сиділа не довше трьох днів, - каже Оксана. - У день з'їдала по півтора, максимум два кілограма м'якоті кавуна. Це десь 500 кілокалорій. Ходила голодна і зла. Бо їсти хочеться, але треба тримати себе в руках".

Коли вийшла заміж і народила доньку, перейшла на одноденну дієту. Застосовує її двічі на тиждень.

"Один-два дні на тиждень їм один кавун. Треба вживати по 300-350 г кавунової м'якоті 5 разів на день. Це допомагає за короткий термін звільнитися від надлишків рідини, що зібралася в організмі, і схуднути. Результат помітите, якщо сідатимете на одноденну дієту двічі на тиждень", - каже жінка.

27-річна Аліна Жиленко сидить на кавуновій дієті по 5 днів. За цей час скидає по 3-4 кілограми.

"Я перепробувала сирну і яблучну дієту, сиділа три дні на зеленому чаї, але результат був однаковий: все, що скинула за час голодування, поверталося за тиждень. З-під улюбленого плаття виступали боки, знову здувало живіт. Кавунову дієту вичитала в журналі. Там розрахунок простий. Протягом п'яти днів треба їсти тільки кавун - 1 кілограм м'якоті на 10 кіло маси тіла на добу, розділивши на 5-6 прийомів. Якщо ваша вага становить 60 кілограм, то за добу можна з'їсти 6 кілограм кавуна. Інші продукти вживати заборонено".

Під час дієти радить пити негазовану воду або зелений чай.

"Не можна вживати алкоголь і шоколад. Якщо вже у перший день почуваєтесь погано, то припиніть дієту, перейдіть на пісний супчик. Значить ваш організм не сприйняв такий спосіб схуднення. Можна спробувати ще полегшений варіант кавунової дієти. Тричі на день потрібно з'їдати 1 кілограм кавуна за годину до прийому їжі. Кавун допомагає шлунку перетравити інші продукти. Наприклад, м'ясо і рибу, хлібобулочні вироби і крупи, які у шлунку створюють кисле середовище".

Кавун виводить з організму токсини і шлаки.

"У м'якоті кавуна є цілий комплекс вітамінів, - каже столичний дієтолог Артем Кирилович. - В кавуні багато фруктози, рослинної клітковини, натурального білка, фолієвої кислоти, сполуки калію і заліза, марганцю і нікелю, фосфору".

Кавунова дієта покращує стан шкіри і роботу внутрішніх органів. Але перед початком кавунової дієти треба проконсультуватися з лікарем.

"Її не можна застосовувати людям з  серцево-судинними захворюваннями, - каже дієтолог. - Разом з рідиною з організму вимиваються солі натрію і калію, які життєво необхідні для роботи серцевого м'яза".

За словами дієтолога, така дієта також протипоказана діабетикам, бо у м'якоті кавуна є багато фруктового цукру.

Зараз ви читаєте новину «На кавуновій дієті сидять двічі на тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути