четвер, 09 серпня 2012 12:25

У найчарівнішому місці Криму намети можна ставити безкоштовно
14

Фото: Фото: Євген Борісов

Одне з найчарівніших місць для відпочинку у Криму — це мис Фіолент в районі гроту Діани.

24 липня о 10 ранку приїжджаємо з друзями потягом у Сімферополь. Звідти за 12 гривень з людини електричкою добираємося до Севастополя. Їдемо 2 години. Електрички з столиці автономії відправляються що кілька годин. Водії маршруток правлять за цю ж відстань 100 гривень з одного.

У Севастополі від вокзалу 17 маршруткою доїжджаємо до зупинки 5-ий кілометр. Севастополь - одне з небагатьох міст, де за проїзд у маршрутці платять при виході. На 5-му пересідаємо на автобус №3 до Царського села. Від зупинки до моря йти близько 30 хвилин. У селі люди здають кімнати туристам від 100 гривень за добу й дорожче.

Між селом та морем скелястий спуск. Приблизно на його середині розташована невелика рівнина завдовжки 300 метрів. Тут ростуть місцеві дерева, туристи розставляють намети. Ніхто за це грошей не бере. З дровами проблематично, тому дехто приїжджає з примусами.

Із наметового табору до моря можна спускатися на кілька пляжів крутими схилами. Один з диких пляжів має багато величезних каменів, які ріжуть ноги. Трохи правіше є дикий пляж із мілкою галькою, до нього можна переплисти. З іншої стогони гроту розташований громадський безкоштовний пляж. Зверху туди можна спуститися металевими сходами. Проте там гори сміття та страшенний сморід.

Із громадського пляжу в море виходить скеля заввишки 20 метрів. Найвідчайдушніші відпочивальники ризикують скакати з неї у воду.

На дикому пляжі із галькою періодично відпочивають нудисти. Вони встановлюють прямо на пляжі намети і проживають там тижнями. В радянські часи влада мала намір збудувати на цей пляж ліфт. Зараз у скелі збудована величезна шахта, яку перетворили на сміттєзвалище. На цьому ж пляжі знаходиться одне з джерел де можна набирати прісну воду.

На усій території мису живе багато тварин та комах. Найчастіше зустрічаються ящірки. Із отруйних комах можна зустріти сколопендру, каракурта. У воді багато крабів, риби та різноманітних рапанів, мідій. Виловлювати їх заборонено. Територія мису — це територія заповідника. Штраф - півтори тисячі гривень.

Продуктові магазини та намети розташовані на трасі біля зупинок. Щоправда ціни вдвічі вищі ніж у решті українських міст. Кілограм дині 5 гривень, помідори 10, кавуни 3,5, виноград 25. Власники більшості яток з овочами - татари та узбеки. При купівлі потрібно бути уважним, торгаші люблять приплюсувати зайві кілька гривень.

У загальному 10-денний відпочинок на двох із наметами на мисі може обійтися від 400 гривень, у залежності від апетиту.

Зараз ви читаєте новину «У найчарівнішому місці Криму намети можна ставити безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути