вівторок, 08 січня 2013 18:45

Мозолі на нігтях розм'якшують кремом і знімають пластами за один раз

Мозолі на нігтях розм'якшують кремом і знімають пластами за один раз
ФОТО: minsk.mn.slando.by

На врослі нігті не можна класти вершкове масло або інші народні засоби. Про це в коментарі Gazeta.ua столичний лікар-подолог (лікує проблеми стопи) Олена Гольцберг.

"Від цього розводяться бактерії. Треба звернутися до спеціаліста-подолога. Найчастіше нігті вростають через те, що їх зрізують ножицями. Треба помалу підрізати педикюрними кусачками. Перед цим розпарити і змастити маслом для кутикули", - каже вона.

Якщо є анатомічні викривлення, глибоко посаджений ніготь - треба змінити форму.

"Ніготь — це м'яка оболонка, яку можна формувати. Спеціальні пластини вирівнюють і припіднімають його. Одною стороною їх кріплять на глибоко посаджену частину, а другою — на весь ніготь. Поступово натягується і витягує "втоплений" кут. Є різні види пластин: "Подофікс", "Анікліп". Відрізняються формами і виробниками, а діють однаково. Чутливі або дитячі нігті вирівнюють золотими пластинами", - зазначила Гольцберг.

Використовують іще скоби Фрезера.

"Збоку під ніготь заганяють гачечок — край тонкого залізного дротика. Він розпрямляється і починає витягати ніготь. Під нігтем утворюються порожнини. Скоби можуть вилітати і врізатися в шкіру. Це неприпустимо при діабеті, коли не має бути жодних травм. У діабетиків мокріють ноги, і вони часто мають грибкові ураження. На нігті з грибком ставити скоби не можна".

Якщо скоба вилітає, людина має піти до лікаря. Він підставляє під неї спеціальні тканини — капаліни, щоб не тиснула на шкіру.

"Складніше всього працювати з тими, хто після операції, або діабетиками. Їм не можна вводити наркози. Їм не дають анестезії, просто розм'якшують пластину. Це не дуже боляче, якщо робити правильно".

За врослий ніготь можна прийняти мозоль. Ознаки ті самі - біль, почервоніння і опухлість.

"Під нігтем після тиску або травм збирається шкіра. Вона починає нарощуватися і запалюється. Від тиску відшаровується і утворює гнійний мішечок. Там іде запалення. Зазвичай це буває у людей, в яких вологі ноги. Я розм'якшую його спеціальним кремом-кератоліком, за два тижні знімаю все пластами. Ніготь вирівнюється. Це разова процедура. Якщо ж його вирізати, він дуже довго буде заживати".

Найбільше ризикують люди, в яких сильно пітніють ноги. Викликати це можуть збої в організмі або взуття, яке парить. Буває це і у дітей з 10 до 15 років, коли починаються гормональні процеси.

Зараз ви читаєте новину «Мозолі на нігтях розм'якшують кремом і знімають пластами за один раз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути