понеділок, 17 вересня 2012 00:15

До мозолів примотують сало з часником

Мозолі на мізинцях натирає тісне взуття. Найчастіше у тих, хто багато ходить і пітніє. 36-річна Алла Гнасько з Немирова на Вінниччині вивела їх компресами.

— Мозолі маю на кожному пальці. Роками боліли й пекли. Літом соромилася роззутися, бо пальці страшні, — розповідає. — Порадили видаляти їх прополісом та листям дєнєжного дерева.

З давнішими наростами боролася за допомогою примочок.

— Спочатку парила ноги, щоб шкіра стала м'якою, потім із листка дєнєжного дерева знімала шкірку і прикладала до мозоля. Заклеювала пластирем і залишала на ніч. На день на те саме місце прикладала прополіс. Його теж заклеювала. Парила ноги щодня. Після першого дня шкіра розм'ягчилась і набубнявіла. На третій знімаю рано пластир, а мозоль теж зійшов. Прямо горбик відвалився. Лишилася гладенька шкіра.

Свіжі мозолі виводить яєчною шкаралупою.

— Нові натираю все одно, ноги в мене такі. Розбиваю сире яйце, відділяю від шкаралупи білу плівку. Прикладаю її на хворе місце, і за пару днів усе заживає.

— У листі товстянки й алое містяться олії та смоли, які добре розм'якшують шкіру,— пояснює косметолог 28-річна Ольга Вісіцька з Вінниці. — Яєчна плівка знімає печіння з ушкодженого місця, тому користуватися такими методами можна. Добре діє й лимон. Шматок шкірки із м'якушем прикладіть до натертого місця і закріпіть. Проводьте процедуру на ніч. За п'ять днів мозоль зійде.

Для сухої шкіри ніг радить компрес із товченого часнику та меленого на м'ясорубці сала. Суміш примотують бинтом чи марлею. Залишають на ніч. Роблять так, доки мозоль зійде.

Зараз ви читаєте новину «До мозолів примотують сало з часником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути