Фахівці стверджують, що можна їсти картоплю і при цьому худнути. Єдиною умовою залишається контроль кількості споживаних калорій.
У ході нового дослідження вчені з'ясували, що споживання картоплі не обов'язково повинно погано відбитися на талії, скоріше вона навіть допоможе скинути вагу.
Так, худнучі, які включали картоплю в свою дієту втрачали вагу, поки контролювали добове споживання калорій.
В рамках дослідження 90 осіб з надмірною вагою розділили на три групи. Перша група скоротила споживання калорій, але харчувалася продуктами з високим глікемічним індексом. У другій групі скоротили споживання калорій, але їли їжу з низьким глікемічним індексом. А в третій групі могли їсти що хотіли без обмежень.
При цьому кожній групі потрібно було споживати здорові страви з картоплі 5-7 разів на тиждень.
Як виявилося через 12 тижнів, учасники всіх трьох груп схудли і суттєвої різниці у втраті ваги між групами не було.
Результати дослідження опубліковані в журналі Американського коледжу харчування (Journal of the American College of Nutrition).
Слід зазначити, що глікемічний індекс - шкала від нуля до сотні, що представляє собою швидкість надходження глюкози в кров після споживання вуглеводів.
Вживання продуктів з високим глікемічним індексом, як білий хліб і білий рис викликають сплеск рівня цукру в крові, так як глюкоза швидко потрапляє у кров, а потім спад, коли інсулін вивільняється.
Продукти з низьким глікемічним індексом, як цільнозерновий хліб, каші і коричневий рис повільно перетравлюються, що подовжує відчуття ситості, стабілізуючи рівень цукру в крові.
Коментарі