середа, 25 липня 2012 16:15

Чистку прищавої шкіри треба робити раз на місяць

Чистку прищавої шкіри треба робити раз на місяць
ФОТО: inna-bernadina.com

Профілактикою для шкіри, коли виникають вугрі, є чистка у косметологічному кабінеті. Її радять робити раз на місяць.

Про це Gazeta.ua розповіла дерматолог-косметолог Тернопільського обласного клінічного комунального шкірвендиспансеру Наталія Обаль.

"Для профілактики шкіру варто очищувати у косметолога. Одної чистки на місяць цілком достатньо. У домашніх умовах можна зробити лише поверхове очищення з допомогою солі чи соди. Але цю процедуру слід виконувати дуже обережно, щоб не травмувати шкіру", - зазначила вона.

Людям із проблемною шкірою краще не зловживати солодощами.

"У складі сучасних солодощів є багато ароматизаторів та підсилювачів смаку. Їх надмір виводиться з організму через сальні залози. Таким чином утворюються вугрі", - пояснила Наталія Борисівна.

Якшо ж вугрі таки з'явилися, їх не можна видавлювати самотужки.

"Усі, хто хоч раз стикався із вуграми, пробували видушувати їх самостійно. Але цього робити не можна. Перш за все, видавлюючи вугор, ви можете занести додаткову інфекцію в організм. Інша небезпека – "недодавлення". Тоді він знову набирається і запалюється. А найгірше – це продавлювання із силою. Тоді гнійний вміст розбивається не назовні вверх, а потрапляє у середину, в жирову клітковину.  Це те саме, що засіяти зерно у поле – уражені нові сальні залози, і вугрів стає ще більше", - наголосила дерматолог-косметолог.

Удома, за словами Наталії Борисівни, можна скористатися аптечними засобами і зняти запальний процес зі шкіри.

"У крайньому випадку, якщо ви не можете піти до косметолога, купіть левоміцитиновий спирт і дитячу присипку. Увечері акуратно припечіть запалену ділянку спиртом, а зверху покладіть трішки дитячої присипки. До її складу входять цинк і тальк – це знімає запальний процес і підсушує шкіру. На ранок почервоніння зникне".

Тим, у кого вугрі виникають на спині та на лінії декольте, лікар радить робити ванни із морською сіллю.

"Такі вугрі можуть виникнути від перетягів,  внаслідок гормональних змін  і навіть як реакція на синтетику. Найкраще у такому випадку робити ванни із морською сіллю. Достатньо буде двох процедур на тиждень – усе мине. Не варто зловживати і робити таку процедуру частіше. Як-то кажуть, "краще недодати, ніж передати", - порадила Наталія Обаль.

Зараз ви читаєте новину «Чистку прищавої шкіри треба робити раз на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути