пʼятниця, 31 липня 2015 17:59

12 продуктів, про які треба знати любителям красивої засмаги

12 продуктів, про які треба знати любителям красивої засмаги

Що тільки не роблять дівчата, щоб отримати гарну засмагу! Вони готові проводити на пляжі не одну добу, поки шкіра не отримає бажаний золотавий відтінок. Але ті, у кого засмага так і не думає з'являтися, навряд чи замислюється над тим, що в красивий колір шкіри з'являється не в результаті тривалого перебування на сонці. За допомогою зміни раціону, можна допомогти організму швидше впоратися з цією проблемою і не перепалити шкіру.

Представляємо вам 12 продуктів, які подарують гарну і рівномірну засмагу в найкоротші терміни.

1. Персики

Персики містять у своєму складі велику кількість вітамінів і мінералів. Серед них калій, залізо, вітаміни С, групи В, РР і, звичайно ж, вже відомий нам бета-каротин. Персики захищають шкіру, запобігаючи появі опіків, і сприяють набуттю рівної засмаги. Крім того, цей фрукт відповідає за вироблення пігменту меланіну, який має сприятливий вплив на колір шкіри.

2. Кавун

Кавун допомагає не тільки очистити організм від шлаків і токсинів і поліпшити роботу нирок і інших органів, але і набути красивої засмаги. У складі кавуна містяться лікопін, бета-каротин, а також вітаміни В1, В2, РР, С, калій, залізо. Кавун також ефективно захищає епідерміс від згубного впливу ультрафіолетових променів і нормалізує водний баланс шкіри і всього організму.

3. Диня

У дині у великих кількостях містяться вітаміни В1, В2, С, РР, калій, залізо і бета-каротин. Стигла диня прискорює появу засмаги і підсилює її колір. Рекомендована добова норма складає 300 грамів. Саме стільки дині потрібно, щоб мати рівну і красиву засмагу.

4. Виноград

Виноград — це джерело вітамінів А, РР, С, групи В. Регулярне вживання в їжу цього продукту допомагає запобігти шкірним захворюванням, вбиває шкідливі клітини, дозволяє організму зберегти здоровий водний баланс, зміцнює імунітет.

5. Броколі

Броколі містить у своєму складі природні антиоксиданти, вітаміни А, Е, С, групи В. Регулярне вживання брокколі допоможе захистити шкіру до і під час прийняття сонячних ванн. Крім цього, суцвіття капусти мають лікувальний ефект: зменшують почервоніння і набряки, отримані внаслідок засмаги.

6. Помідори

Томати виконують відразу кілька функцій: захищають шкіру від дії сонячних променів і допомагають отримати гарний колір шкіри. Допомагають помідорам в цьому мінерали, вітаміни групи В, цінна речовина лікопін. Це ще й ефективний засіб профілактики раку шкіри. Важлива інформація для всіх засмагає: невеликий стакан томатного соку допомагає захистити шкіру від ультрафіолету так само, як і сонцезахисний крем з низьким рівнем захисту.

7. Абрикоси

Абрикоси містять бета-каротин, вітаміни групи В, РР, фосфор, залізо, біофлавоноїди. Вони прискорюють появу засмаги, допомагають довше зберегти гарний колір і захищають епідерміс від згубного впливу ультрафіолетових променів. Для отримання більш інтенсивного кольору досить з'їдати 200 грамів абрикосів на добу.

8. Спаржа

Регулярне вживання цього овоча допоможе поліпшити роботу травної системи, зміцнити імунітет і отримати рівну і красиву засмагу. Спаржа не тільки захищає шкіру від шкідливої дії сонячних променів, але і допомагає боротися з онкологічними захворюваннями. Пов'язано це з багатим складом цього продукту. У спаржі міститься велика кількість вітаміну А, аспарагін, вітаміни групи В, С, РР.

9. Риба і морепродукти

Риба і морепродукти також є дуже хорошими помічниками на шляху досягнення вражаючої засмаги. В них містяться поліненасичені жирні кислоти омега-3 і омега-6, які відносяться до категорії корисних жирів, а також вітаміни А, D, Е, групи В, тирозин. Рибу і морепродукти обов'язково варто включити в свій раціон, якщо ви хочете зміцнити імунітет, захистити епідерміс від дії ультрафіолету, зупинити лущення шкіри і надати їй квітучого вигляду. Крім того, регулярне вживання риби допомагає нормалізувати водний баланс в організмі. Особливу увагу варто звернути на сьомгу, скумбрію, форель і оселедець.

10. Шпинат

У складі шпинату можна знайти багато чого корисного. Це і бета-каротин, вітаміни РР, С, лютеїн. Шпинат допомагає зберегти красиву засмагу на тривалий час, захищає епідерміс від шкідливих ультрафіолетових променів, дозволяє отримати красивий бронзовий відтінок шкіри.

11. Печінка і червоне м'ясо

Печінка і червоне м'ясо корисні для здоров'я всього організму в цілому. Пов'язано це з тим, що вони містять у своєму складі цілий комплекс корисних мікроелементів і є цінним джерелом речовини під назвою тирозин. Всім любителям гарної і рівної засмаги варто звернути особливу увагу на яловичу і свинячу печінку, а також на червоне м'ясо. Саме вони активно стимулюють вироблення пігменту меланіну і допомагають довше зберегти засмагу.

12. Морква

Морква — найефективніший овоч, який допомагає набути рівної і красивої засмаги. Це знамените джерело бета-каротину — попередника вітаміну А і потужного природного антиоксиданту. Регулярне вживання моркви не тільки допомагає зміцнити імунітет, підвищити захисні сили організму, поліпшити зір і стан зубів, але і сприяє більш тривалому збереженню засмаги. Пийте свіжовичавлений морквяний сік кожен раз перед сонячними ванними.

Зараз ви читаєте новину «12 продуктів, про які треба знати любителям красивої засмаги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути