пʼятниця, 08 червня 2012 10:09

Жінки на "шкодах" найчастіше потрапляють в аварію - дослідження

Жінки на "шкодах" найчастіше потрапляють в аварію - дослідження
Найбільш "аварійними" є водії, старші за 35 років зі стажем водіння менше 1 року. Фото: poltava.pl.ua

Найбільш "аварійними" є водії, старші за 35 років зі стажем водіння менше 1 року. Серед загальної кількості застрахованих осіб неприємності з ними трапляються у 70-80 % випадків.

Такі дані навела страхова компанія "PZU Україна".

За словами співробітника прес-служби компанії Олександра Мельничука, водіям старшого віку важче, ніж молодим, засвоїти правила дорожнього руху й опанувати автомобіль.

"Якщо зобразити портрет типового водія, що часто потрапляє в ДТП, то це буде жінка, старша за 35 років на автомобілі Skoda Fabia або Skoda Oktavia. Серед наших клієнтів частота страхових випадків у чоловіків становить 28%, жінок - 39%", - сказав він.

Мельничук розповів, що жінки потрапляють в аварії через невпевненість на дорозі, менше, ніж у чоловіків, розуміння конструкції автомобіля й організації руху.

"Наприклад, жінці, яка є водієм-початківцем, складно їхати задом, вона не встигає зорієнтуватися, у який бік потрібно крутити кермо. Ось нещодавно був випадок, коли в нашої клієнтки загорівся гараж, й вона, рятуючи свій позашляховик, швидко виїжджала задом. Трохи не розрахувала й пошкодила задню частину автомобіля ще більше, ніж він постраждав би від пожежі. Часто бувають випадки, коли жінку на маленькому автомобілі підрізають чоловіки, не пропускають зумисне", - зазначив він.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Автошпигуни зробили перші знімки кабріолета Opel Astra

Найчастіше в аварію потрапляють через недотримання дистанції та інтервалу під час руху. Рідко коли причиною ДТП є стан доріг чи стихія.

Найменш "аварійними", за статистикою "PZU Україна", є водії віком від 26 до 55 років із водійським стажем більше ніж 9 років. Такі майже не потрапляють в аварії.

"Ми помітили, що найрідше потрапляють в ДТП власники ВАЗів, ГАЗів і ЗАЗів", - підсумував Мельничук.

Зараз ви читаєте новину «Жінки на "шкодах" найчастіше потрапляють в аварію - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути