пʼятниця, 18 квітня 2014 12:22

Від сьогодні утилізаційний збір офіційно скасовано

Від сьогодні утилізаційний збір офіційно скасовано
Фото: funny-all.com

Сьогодні в газеті "Голос України" опублікований закон про скасування утилізаційного збору на автомобілі та скасування акцизу на переобладнання транспортного засобу.

Про це повідомив президент Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко на своїй сторінці в Facebook.

"Законом передбачається звільнення від оподаткування акцизних операцій по переобладнанню ввезеного на митну територію України транспортного засобу в підакцизний легковий автомобіль і скасування плати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів", - йдеться в пояснювальній записці.

Як раніше прогнозував Назаренко, скасування утилізаційного збору пожвавить авторинок і запустить реалізацію "відкладеного попиту".

У документі пояснюється, що закон набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, закон "Про утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів" набув чинності 8 серпня, закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо сплати екологічного податку - 1 вересня 2013 року, а 8 квітня 2014 року Верховна Рада його скасувала.

Зараз ви читаєте новину «Від сьогодні утилізаційний збір офіційно скасовано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути