Ексклюзиви
вівторок, 15 грудня 2015 09:05

В Україні загубили 2% бланків полісів автоцивілки

В Україні загубили 2% бланків полісів автоцивілки
фото: tvtomsk.ru

За 9 місяців цього року страховики втратили понад 100 тисяч бланків полісів автоцивілки. Про це повідомив Gazeta.ua Володимир Шевченко, гендиректор Моторного транспортного бюро України.

В страховому бюро вважають, що загублено 104,7 тис. бланків полісів автоцивілки, що становить 2% від кількості укладених договорів в Україні.

"На сьогодні нема нема інформації про те, що сталося з цими бланками. Тому ми вважаємо їх втраченими в чистому вигляді. Ці бланки можуть десь з'явитися і ми маємо розуміти, що може статися", - розповів Володимир Шевченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні за 10 місяців автомобілісти сплатили за страхування 2,4 мільярди

Як зазначив Володимир Шевченко, така кількість зниклих бланків зумовлена тим, що частину бланків втрати на територіях, які зараз непідконтрольні Україні. Майже половину бланків втратили через двох страхових компаній.

"Страхові компанії "Гарант Авто" та "Україна" не повернули 45 тис бланків. В цих компаній відкликали ліцензії, але вони не повернули чистих бланків", - додав Шевченко.

За словами гендиректора Моторного транспортного бюро України, вирішити цю проблему можна буде, якщо ввести електронний поліс. Тоді жоден бланк не можна буде продати, без попередньої реєстрації.

Нагадаємо, почали виплати клієнтам збанкрутілих страхових компаній "Лафорт" та "Авіоніка". Їхній обсяг складе 33 млн. грн.

Зараз ви читаєте новину «В Україні загубили 2% бланків полісів автоцивілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути