середа, 17 вересня 2014 12:30

В Renault створили авто, яке витрачає літр бензину на 100 км
4

Компанія Renault показала концепт-кар Eolab. Автомобіль витрачає лише літр палива на сто кілометрів пробігу. Прем'єра новинки відбудеться в жовтні на автосалоні в Парижі.

До складу силової установки Eolab входять літровий трициліндровий бензиновий двигун потужністю 75 кінських сил (95 Нм крутного моменту), триступенева коробка передач, зібрана єдиним вузлом з електромотором, віддача якого становить 68 кінських сил і 200 Нм, а також літій-іонна батарея потужністю 6,7 кіловат-години. Тільки на електротязі Eolab може проїхати близько 60 кілометрів.

Бореться за економію палива дуже низький коефіцієнт лобового опору Еолеба - всього 0,235 (на 30 % менше, ніж у Renault Clio). Все це призвело до того, що витрата бензину не перевищує 1 л на 100 км пробігу.

Який тип кузова отримає серійний зразок моделі поки не відомо, але це точно буде авто B-класу. А її запуск Renault має намір здійснити протягом найближчих 10 років.

Зараз ви читаєте новину «В Renault створили авто, яке витрачає літр бензину на 100 км». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути