вівторок, 21 січня 2014 14:18

Завтра ДАІ почне штрафувати водіїв за автоколони

Завтра ДАІ почне штрафувати водіїв за автоколони
Сьогоднішній випуск газети "Голос України" опублікував всі прийняті 16 січня закони. Автомобілістів України торкнеться як мінімум два законопроекти - про статус суддів № 3789 і про введення автоматичний фіксації порушень ПДР № 3855. Норми закону про статус суддів набирають чинності в день, наступний за днем його опублікування (тобто завтра, 22 січня 2014 року). При цьому закон про листи щастя почне працювати через місяць після дати опублікування, тобто з 21 лютого 2014 року.

Тобто вже з завтрашнього дня почне працювати законопроект "Олійника-Колесніченка №3879" або просто "Закон про статус суддів", який обіцяє збільшення штрафів, а то й вилучення прав для учасників автоколон з участю більше п'яти авто. Термінологічно, до таких колон можна віднести, як весільний кортеж, так і будь-яку п'ятничну пробку столиці України. Також закон обіцяє роки тюрми тим, хто блокує дороги або під'їзди до будівель органів влади.

Нагадаємо, законопроект № 3855 (про автоматичної фіксації) легалізує автоматичну відеофіксацію порушень ПДР в Україні. Відповідно до опублікованого закону, камери зможуть штрафувати учасників дорожнього руху в напівавтоматичному режимі. Причому винуватцем перевищення швидкості або проїзду на червоне світло визнається особа, за яким зареєстрований автомобіль.
Зараз ви читаєте новину «Завтра ДАІ почне штрафувати водіїв за автоколони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути