середа, 06 квітня 2016 12:24

Юрій Шаповалов переміг на другому етапі Чемпіонату України з ралі
17

Фото: Юрій Кардашевський

Цими вихідними відбулось ралі "Чумацький шлях 2016", де стартувало 24 екіпажі.

Перший змагальний день передбачав короткі спецділянки для глядачів. Ними стала відома "паралелька" у самому Херсоні та майже 7-кілометрова ділянка поблизу Херсона.

На паралельній гонці найбільша боротьба була між Дмитром Роткевичем, який на цій гонці стартував на Mitsubishi Lancer Evo IX, замість монопривідної Honda, та Дмитром Релем (Volkswagen Polo Proto ). На першому проїзді вони показали ідентичний час проїзду - 1:40,1 хв., але найкращий час у цьому заїзді був екіпажу Шаповалова та Шумакова на Mitsubishi Lancer Evo IX - 1:36,8.

На другій спецділянці першого дня Роткевич обігнав Реля більш ніж на 20 сек. Та вийшов на 3 місце абсолютного заліку. А Шаповалов, який переміг на першій спецділянці опустився на другу позицію, оскільки програв 4,8 сек екіпажу Долот/Сокор на Subaru Impreza STi N11

Вже на другому проїзді "паралельки" у Херсоні Шаповалова повернув лідерство, а Роткевич закріпився на третій позиції абсолютного заліку та класу N4.

Також на паралельній ділянці запекла боротьба йшла між двома автомобілями BMW Олесюка та Рудьковського. У першому проїзді Олесюк випередив Рудьковського на 0,3 сек, але в другому Олесюк був швидшим на 3 секунди.

Після першого дня лідером абсолютного заліку став Дмитром Роткевичем. У класі 2WD Open перемагав Павло Копилець на Seat Leon.

Другий змагальний день почався із спецділянки "Тягинка" протяжністю 10,09 км. Там Шаповалов обігнав Роткевича і повернувся на 1 місце абсолюту. Після цього він переміг майже на усіх спецділянках, що відбулися в неділю.

Друга СД неділі - "Кар'єр" (21,42 км). На цій спецділянці майже синхронно зійшли дві BMW, які показували боротьбу "бампер в бампер" на паралельній гонці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Львівщині стартував сезон змагань на позашляховиках

"Тягинка" та "Кар'єр" учасники проїжджали ще по 2 рази. Після усіх усіх проїздів найкращим став Юрій Шаповалов, який впродовж всього ралі здобув більше 1 хвилини відриву над найближчим переслідувачем - Дмитром Роткевичем. Третє місце у класі N4 здобув екіпаж Олексія Долота та Євгена Сокура на Subaru Impreza STi N11. Ці три екіпажі зайняли відповідні місця в абсолютному заліку.

У класі 4WD Open переміг екіпаж Дмитро Рель/Олесандр Донськой. У 2WD Open найшвидшим пілотом був Павло Копилець.

Єдиний жіночий екіпаж Зуліхан Біджанова/Марія Попко (Peugeot 205 GTI ) фінішував на третьому місці класу 2WD.

До фініші не зуміли дістатися 5 екіпажів: Сергій Потійко/Олександр Фельдман (Subaru Impreza STi N15 ), Сергій Рудьковський/Олександр Новинський (BMW 320i ), Владислав Олесюк/Анатолій Степаненко (BMW 318 ), Олександр Медведченко/Юрій Хідоятов (ZAZ 1102 Tavria) та Федір Андрющенко/Ілля Кутковський на Lada Samara 2108.

Наступний етап Чемпіонату відбудеться на Закарпатті 11-12 червня.

Нагадаємо, 12-13 березня на Львівщині та Закарпатті відбувся перший етап Чемпіонату України з ралі "Зимові Вершини 2016". Етап мав відбутися ще на початку лютого, але через відсутність снігу його двічі переносили. Відтак організатори змінили регламент і провели гонку не на сніжному покритті.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Шаповалов переміг на другому етапі Чемпіонату України з ралі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути