пʼятниця, 01 серпня 2014 14:01

Українським військовим подарували саморобний броньовик "Скорпіон"
18

Фото: forum.militarist.ua

Ентузіасти з Києва, які захоплюються військовою технікою, зробили з УАЗ-469 броньований ган-трак. Машину подарували військовим.

Базу для броньовика - УАЗ 469 - надав магазин Мілітарист. На форумі цього магазину один з користувачів розповів історію створення ган-трака.

"Все зайве і непотрібне" зрізали болгаркою. Далі приступили до вибору схеми противопульного і протиосколочного бронювання . Для цього провели ряд тестів, за підсумками яких з доступних варіантів був обраний найнадійніший. Окремо закупили бронестекла.

Вже "в полі" броньовик вирішили випробувати - обстріляли бронебійними 5,45 БС (7Н24). "Куля, пробивши перший шар броні, позбулася частини енергії і оболонки. Другий шар погасив енергію і траєкторію самого осердя... Радісні вигуки військових "Та це ж четвертий клас броні!" змусили нас пишатися твором нашого праці ще більше. Тепер ми спокійні - наш броньовик здатний врятувати життя нашим хлопцям і завдати відчутної шкоди сепаратистам!", - розповідає автор.

Спочатку у Скорпіона (так прозвали цього монстра) був лише 12,7-мм кулемет в кузові, але згодом озброєння отримало істотний "апгрейд".

"Сьогодні дзвонили хлопці і в емоціях розповідали, що сьогодні у Скорпіона був перший бойовий виїзд, де він показав себе, як грізна бойова машина! І що у нього вже є невелике доповнення до штатного 12.7, і тепер до його озброєння додалося кілька протитанкових ракет, що не може не радувати....", - похвалився автор.

Зараз ви читаєте новину «Українським військовим подарували саморобний броньовик "Скорпіон"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути