вівторок, 25 березня 2014 14:07

Українці заблокували 8 митниць з вимогою скасувати утилізаційний збір

Українці заблокували 8 митниць з вимогою скасувати утилізаційний збір

Робота восьми митниць в Україні заблокована мітингувальниками, які потребують скасування утилізаційного збору.

Про це заявила позафракційний депутат Анжеліка Лабунська.

"Сьогодні заблоковано вісім митниць. Вчора було сім в західних областях, сьогодні приєдналася ще й Житомирська область", - сказала вона в ході засідання парламенту. За її словами, мітингувальники вимагають скасування утилізаційного збору.

Інформацію про блокування митниць підтвердили у своєму виступі і депутати від фракції "УДАР" Оксана Продан та Ірина Геращенко. Депутати наполягають на включенні до порядку денного та голосування щодо законопроекту №4238 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо скасування утилізаційного збору і акцизу з переобладнання транспортного засобу)".

Законопроект передбачає скасування введеного в Україні з 1 вересня 2013 року утилізаційного збору на автотранспортні засоби (як нові, так і уживані), при цьому від його сплати звільнені автовиробники під гарантії створення потужностей для прийому і розбирання утилізованих транспортних засобів (ТЗ).

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що цей збір суперечить нормам Світової організації торгівлі (СОТ), і не визначає засади створення і розвитку підприємств з утилізації, а покладає на імпортерів і автовиробників додаткові фінансові витрати. Крім того, його сплата не гарантує подальшу утилізацію авто, оскільки збір не має цільового призначення, а ставки збору завищені.

Зараз ви читаєте новину «Українці заблокували 8 митниць з вимогою скасувати утилізаційний збір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути