вівторок, 04 березня 2014 16:48

Український авторинок може впасти на 25% - Назаренко

Український авторинок може впасти на 25% - Назаренко

Якщо спецмита на іномарки і утилізаційний збір в Україні збережуться, продажі легкових автомобілів в Україні в 2014 році можуть скоротитися на 25%.

Про це заявив генеральний директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.

"Якщо на початку року я говорив, що при збереженні існуючих спецмит та утилізаційного збору авторинок може скоротитися на 20%, а при їх скасування - зрости на 10%, то в сьогоднішній ситуації прогнозую падіння на 25% при збереженні податків. Якщо ж їх скасують, я не прогнозую зростання: дай Бог, щоб ми втратили лише 3-4% ринку. Тобто, прогноз 150-190 тис. автомобілів орієнтовно" - повідомив Назаренко.

Також він зазначив, що з урахуванням усіх негативних факторів, в тому числі зростання курсу долара і ситуації в АРК, сьогодні автомобільний ринок знаходиться в критичному становищі - автомобілі не купують.

На його думку, в даній ситуації для пожвавлення ринку необхідно, в першу чергу, скасувати спецмита, усунути дискримінацію щодо утилізаційного збору.

"Сподіваюся, що до 15 квітня все-таки приймуть заходи або по лібералізації, або за скасування спецмита - тоді ринок може пожвавитися", - вважає Назаренко.

Зараз ви читаєте новину «Український авторинок може впасти на 25% - Назаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути