понеділок, 11 квітня 2016 17:11

У ралі "Квітнева Чайка" взяли участь понад 60 екіпажів
14

Фото: Юрій Кардашевський

Минулих вихідних на спорткомплексі "Чайка" під Києвом пройшов другий етап Трофея ФАУ з ралі на серійних автомобілях "Квітнева Чайка". У ньому взяло участь 62 екіпажі.

На ралі було 30 км змагальної дистанції, які розбили на 2 гоночні дні. Цьогорічна конфігурація траси відрізняється від тої, яка була минулого року. У суботу екіпажі проїхали майже 5-кілометрову СД, де були звивисті ділянки, включаючи майже всю картинговую трасу, так і чимало прямих відрізків, прокладених "змійкою" вздовж усієї стартовій прямій великого кільця Чайки.

У змаганнях взяли участь як автомобілі Porsche Cayman, Mitsubishi Lancer Evolution, Subaru Impreza, так і "Москвич", "Лади" і "Таврії". Крім серійних машин, були і ті, які виступають у чемпіонатах з ралі, дріфту та кільцевих перегонів. Наприклад, Lancia Delta Integrale Сергія Чекана та дріфт-кар ГАЗ 24 Віталія Геращенка.

Раніше організатори зробили обмеження кількісті учасників - 60 авто, але через велику кількість заявок, збільшили пелотон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-8 автомобілів для любительського ралі

В абсолютному заліку переміг полтавсько-київський екіпаж Білогубцев Дмитро/Павлик Ірина на Subaru Impreza. Вони ж перемогли у класі 4WD. У класі 2WD Строков Дмитро / Строкова Маргарита на Renault Megane RS. Кондратенко Володимир / Геймур Володимир на Mitsubishi Lancer Evolution 9 виявився найшвидшим серед екіпажів класі SP4WD.

У класі 2000 переміг Хоперія Леван / Мовчун Ярослав на Honda Civic. У SP2WD переміг екіпаж Жайворонок Дмитро / Павленко Максим, який виступав на ВАЗ 2108. У класі 1600 найшвидшим був Пастухов Данило / Ходос Тимур на Honda Civic.

Повні результати змагань тут.

Нагадаємо, Юрій Шаповалов переміг на другому етапі Чемпіонату України з ралі.

Зараз ви читаєте новину «У ралі "Квітнева Чайка" взяли участь понад 60 екіпажів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути