понеділок, 18 березня 2013 16:14

У Києві показали мотоцикл The First вартістю $80 тисяч
9

Фото: Фото: Володимир Мукан

Минулого тижня у Києві пройшла виставка мототехніки, аксесуарів і деталей до неї "Мотобайк -2013". Захід проходив із 14 по 17 березня у Міжнародному виставковому центрі неподалік метро Лівобережна. На виставці показали близько 100 одиниць мототранспорту.

Одним із найдорожчих на виставці був мотоцикл The First. Він Коштує $80 тис. Двигун і рама мотоцикла від американського Harley-Davidson Night Rod. Решта - перероблене, встановлена пневматична підвіска. Над байком півроку працював Ярослав Лукицький із Харкова.

"Багато довелося переробляти. Можна сказати, я з нуля створив новий мотоцикл, - розповідає чоловік. - Змінив задню підвіску, паливний бак, кермо та сидіння. Паливний бак і сидіння робили ексклюзивне, на замовлення. Таких у світі більше немає. Намагався створити ідеальний, на мою думку, мотоцикл. На ньому кожен байкер відчує неабияке задоволення від водіння. Під сидінням я встановив кнопку регулювання посадки. Нею можна змінювати кліренс мотоцикла. Під час зупинки мотоцикл опускається вниз, щоб зручніше було з нього злазити. Під час руху - піднімається. Але ця функція не так для зручності, як для понтів. Подібні байки купують зазвичай бізнесмени, щоб раз на тиждень проїхатися або показати друзям".

Мотоцикл обладнано 1,25-літровим двигуном на 140 к.с. із водяним охолодженням. Дуг безпеки, вітрового скла, вказівників поворотних сигналів не має. Заднє колесо завтовшки 330 міліметрів дає хороше зчеплення із дорогою та стійкість.

"The First може розігнатися до 240 кілометрів за годину, на ньому практично летиш. Але я найбільше розганявся до 180 кілометрів на годину. Навіть на такій швидкості мотоцикл іде впевнено. Єдине, здається, що от-от вітром тебе змете. Краще їздити до 100-120 кілометрів на годину", - розповів Лукицький.

Трохи далі, на іншому стенді продавали ще один із найдорожчих мотоциклів - Harley-Davidson Rod King. Він коштує $55 тис. Мотоцикл обладнаний інжекторним 1,6-літровим двигуном, має повітряне охолодження. Бере 6 літрів бензину на 100 кілометрів. У базову комплектацію входять дуги безпеки, вітрове скло, галогенні фари і кофри - бічні шкіряні сумки.

"Harley-Davidson Rod King обладнано датчиком положення підніжки, - розповідає фахівець із продажів офіційного мотосалону Harley-Davidson в Києві Дмитро Ніколаєв. - Завдяки цьому датчику неможливо увімкнути передачу та рушити із місця поки не складеш підніжки. Часто люди, які не мають досвіду керування двоколісним транспортом, забувають скласти підніжку і потрапляють у аварійні ситуації через це".

Зараз ви читаєте новину «У Києві показали мотоцикл The First вартістю $80 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути