понеділок, 27 жовтня 2014 11:13

У Хмельницькій області зникне ДАІ

У Хмельницькій області зникне ДАІ
Фото:sled.net.ua

Хмельницька область стане першою, де заради експерименту скасують ДАІ.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України. Колегія МВС затвердила Концепцію першочергових заходів по реформі МВС, а також законопроект щодо реформування ДАІ.

Згідно з документом, Державтоінспекцію позбавлять від функцій надання адміністративних послуг, буде впроваджена автоматична фіксації порушень правил дорожнього руху, а патрульна служба міліції отримає функції ДАІ у населених пунктах. Першою так "заживе" Хмельницька область. Там у рамках експерименту пройде об'єднання ДАІ та патрульної служби в єдиний підрозділ.

Нагадаємо, ліквідація міських даішників передбачена великою реформою МВС, яку готує влада. Згідно з реформою, спостереження за безпекою дорожнього руху стане однією з функцій національної поліції. Звичних даішників в населених пунктах більше не буде. Замість них повинні з'явитися "універсальні" поліцейські, які будуть мати функції звичайних патрульних, а заодно стежити за безпекою на дорогах. Крім того, ДАІ більше не стане видавати водійські посвідчення і займатися реєстрацією транспортних засобів. Ці функції перекладуть на місцеві органи влади.

Зараз ви читаєте новину «У Хмельницькій області зникне ДАІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути