середа, 06 квітня 2016 10:20

Subaru відкличе майже 20 тисяч автомобілів WRX та Forester

Subaru відкличе майже 20 тисяч автомобілів WRX та Forester
фото: vipautonews.com

Автовиробник Subaru відкликає моделі WRX та Forester на японському ринку, але згодом це може відбутися й в Америці.

Fuji Heavy оголосила про відкликання моделей Subaru WRX і Forеster в Японії через неякісні комплектуючі ще минулого місяця, повідомляє JCNews.

Компанія встановила, що один з постачальників використовував при виробництві патрубків системи забору повітря матеріали, не призначені для роботи в умовах перепаду температур. Через це патрубки на практично нових автомобілях стали покриватися мікротріщинами, а потім руйнуватися. Це відбувається на 2-літрових двигунах з турбонаддувом, якими оснащують WRX і Forester в модифікації 2.0XT.

При виникненні тріщин і втрати герметичності з'єднань впускних патрубків на 2-літровому турбодвигуні починає нестабільно працювати на холостому ході. Також є загроза мимовільної зупинки двигуна на малих обертах і при русі автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 81-річна бабуся роз'їжджає Польщею на спортивній Subaru WRX STI

Експертиза показала, що неякісні комплектуючі використовувалися при виробництві автомобілів з 10 квітня по 21 жовтня 2015 року для WRX і з 10 квітня по 20 жовтня для Forester. На американському ринку їх продали близько 18,2 тис одиниць.

Компанія підкреслює, що не зафіксовано жодної аварії або випадку отримання травм через цей дефект. Точної дати початку відкликання не називають, але його повинні почати впродовж 60 днів після оголошення.

Нагадаємо, концерн Nissan відкличе 47 тис. електромобілів у Північній Америці через проблеми із гальмами.

Зараз ви читаєте новину «Subaru відкличе майже 20 тисяч автомобілів WRX та Forester». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути