понеділок, 04 липня 2016 11:50

Столичні світлофори працюватимуть у режимі "Зелена хвиля"

Столичні світлофори працюватимуть у режимі "Зелена хвиля"
focus.ua

У Києві 2 липня у тестовому режимі впровадили роботу світлофорів у режимі "Зелена хвиля". Нині такий режим діє на ділянці бульв. Тараса Шевченка–бульв. Лесі Українки–вул. Кіквідзе.

"Зелена хвиля" – це робота світлофорів у режимі, під час якого зелене світло горить на всій вулиці, повідомляє "Київ автомобільний".

Це дозволяє транспорту максимально швидко проїжджати відрізок, а не їхати від перехрестя до перехрестя, чекаючи своєї черги на світлофорі. Таку практику частіше використовують на найбільших транспортних артеріях міста.

"У рамках нової транспортної політики, безпека дорожнього руху - головний пріоритет у розвитку транспортної галузі", – каже заступник голови КМДА Ілля Сагайдак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Став відомий перелік правил, порушення яких фіксуватимуть на відео

За його словами, підвищення швидкості руху на міських магістралях і збільшення пропускної спроможності вулично-дорожньої мережі призведе до зменшення заторів на дорогах міста, чим покращить екологічну ситуацію.

"Режим "Зелена хвиля" дозволить десяткам тисяч киян витрачати менше часу на пересування містом, за можливості безперервного руху транспортного потоку на визначеній ділянці за умови дотримання рекомендованої швидкості 40-50 кілометрів на годину", – розповів Віктор Черній, директор КП "Київдорсервіс".

Нагадаємо, світлофорами в столиці керуватимуть через інтернет.

Зараз ви читаєте новину «Столичні світлофори працюватимуть у режимі "Зелена хвиля"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути