середа, 01 червня 2016 17:32

Після зменшення акцизів машини в автосалонах не подешевшають

Після зменшення акцизів машини в автосалонах не подешевшають
фото: info-life.in.ua

Ринок нових автомобілів із прийняттям закону про зниження акцизів на іноземні авто суттєво не зміниться. За попередніми підрахунками, в рік українці завозитимуть до 90 тис. автомобілів. Це незначна цифра, оскільки в Україні є 9 млн. авто.

Про це Gazeta.ua каже Олег Назаренко, голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів.

В Україні продають 0,1% нових автомобілів від загальної кількості у світі. Дилерам не вигідно знижувати ціни.

"Чому в нас такі ціни? Тому що наш ринок нікого не цікавить. Якщо в світі продається 90 мільйонів автомобілів, то 1% це 900 тис. 0,1% це 90 тис. авто. А в нас було в минулому році продано 45 тис. продаж. Тому ринок маленький і нікому не цікавий глобально. І тут може бути два прогнози — або деякі імпортери захочуть піти з ринку. Зроблять розпродаж. Інший варіант — просто зроблять ще більші ціни. Тому що не цікаво їм демпінгувати. Тут все залежить від заводів, а не імпортерів", -говорить експерт.

Автосалони могли б виграти від цього закону і завозити вживані авто, якби не було обмежень на 1 авто в рік.

"Щодо знижок — це залежить не від імпортера, а від заводу. Коли завод дає ціни, а імпортер вже її ставить. Тобто, якщо завод цінить ринок — він дає нормальні ціни. Чому в Росії ціни на авто дешевші ніж в нас. Бо заводи хочуть втриматись на ринку. Там демпінгують, щоб потім заробити. Чому в Європі ціни на автомобілі дорожчі — бо вони знають, що при зарплаті у 5 тис. євро німець нікуди не дінеться і купить нове авто. У нас же він цього не зможе зробити", - додає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вживані авто з Європи подешевшають на 168 тисяч гривень

Нагадаємо, Верховна Рада до 31 грудня 2018 року знизила ставки акцизного збору на вживані автомобілі. Документ передбачає внесення змін до Податкового кодексу. Відтак акцизний збір на вживані авто знижується у 2-28 разів, залежно від виду автомобіля та потужності його двигуна.

Зараз ви читаєте новину «Після зменшення акцизів машини в автосалонах не подешевшають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути