неділя, 05 січня 2014 14:02

На Кубі продають Peugeot 508 за 262 тисячі доларів

На Кубі продають Peugeot 508 за 262 тисячі доларів
Нещодавно на Кубі почали вільно продавати нові і вживані іномарки. Але радість кубинців була недовгою, адже ціни на автомобілі дуже завищені.

Приміром за Audi A4 2000 року випуску на Кубі просять на 46 тисяч доларів. Підтриманий позашляховик Suzuki Jimny 2008 року кошутє 69 тисяч доларів. А кореспонденти Бі-бі-сі побачили в одному з салонів автомобіль Peugeot 508 за астрономічну суму 262 тисячі доларів. При цьому середня зарплата на Кубі становить близько 20 доларів в місяць.

Кубу вже давно називають музеєм під відкритим небом. Все через те, що по вулицях країни досі роз'їжджають антикварні Pontiac, завезені з Детройта ще до приходу до влади Фіделя Кастро в 1959 році. А також старовинні "Москвичі", "Жигулі" і "Волги", які вже давно не випускають в Росії.

Тільки два роки тому кубинська влада вперше дозволила громадянам у спрощеному порядку купувати і продавати вживані  машини. При цьому ціни за такі автомобілі теж не можуть залишити байдужим стороннього спостерігача.

Наприклад, за "Москвич-2140", випуск якої припинився в далекому 1988 році, на Кубі просять 9 тисяч доларів. А ціна за "Жигулі " -копійку" 1985 року досягає 12 тисяч доларів.

Кубинцям, схоже, доведеться і далі їздити на машинах, які в інших країнах можна побачити тільки в музеях і на ретро-виставках.
Зараз ви читаєте новину «На Кубі продають Peugeot 508 за 262 тисячі доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути