пʼятниця, 04 липня 2014 18:30

Linux розробила операційну систему для автомобілів

Linux розробила операційну систему для автомобілів

Компанія Linux оголосила про створення Automotive Grade Linux - першої у світі операційної системи для автомобілів з відкритим кодом. Це дозволить виробникам обійти безліч перешкод при розробці мультимедійних можливостей та інтеграції нових цифрових технологій.

Автомобільні компанії зможуть адаптувати операційну систему під власні потреби і створювати власні додатки. Вони, в свою чергу, забезпечать користувачеві управління мультимедіа, клімат-контролем, налаштування приладових панелей і безліч інших можливостей.

Анонсований Automotive Grade Linux вже передбачає інтеграцію з сервісом Google Maps, відтворення медіафайлів, підтримку протоколу Bluetooth, спілкування з цифровими пристроями користувача, читання текстових повідомлень і багато іншого.

Доопрацювання системного коду може брати участь будь-який бажаючий. Таких бажаючих, судячи з усього, набереться чимало: в організації Linux Foundation беруть участь не тільки гравці IT-сфери зразок Intel і NVidia і ряд виробників електроніки, але й імениті автовиробники - Toyota, Jaguar Land Rover, Aisin і деякі інші.

Вже заявлено, що завдяки участі партнерів у роботі над системою у її нових версіях список функціональних можливостей буде значно розширено.

Зараз ви читаєте новину «Linux розробила операційну систему для автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути