середа, 08 серпня 2012 09:24

Lexus готує конкурента Audi Q3 і BMW X1

Lexus готує конкурента Audi Q3 і BMW X1
Lexus планує поборотися за звання лідера преміум-сегмента. Фото: auto.vesti.ru

Компанія Lexus планує завдяки переосмисленню свого модельного ряду поборотися за звання лідера преміум-сегмента.

У лінійці марки можуть з'явитися новий суперкар і самий компактний кросовер, потенційними конкурентами якого названі Audi Q3 і BMW X1.

Плани з випуску компактного кросовера, який міг би отримати індекс СХ, цілком реальні, стверджує агентство Automotive News: його дебют на європейському ринку може відбутися вже цього року. Для розробки кросовера використана платформа Toyota RAV4, а базовим мотором, за деякими даними, буде служити чотирициліндровий двигун з турбонаддувом. Крім того, японці мають намір випустити і гібридний варіант.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Новий Audi RS 6 буде потужнішим, ніж BMW M5

У Lexus і раніше подумують про те, щоб створити серійний варіант прототипу LF-LC. Імовірно, він з'явиться до кінця 2014 року і буде також озброєний гібридним приводом. Якщо проектом буде дано зелене світло, ця модель стане флагманським спорткаром марки Lexus і конкурентом Porsche 911 Turbo. Крім того, до 2014 року японці планують відновити випуск 560-сильного суперкара LFA - його виробництво було обмежено 500 екземплярами, але, за деякими даними, зараз в розробці перебуває відкрита модифікація суперкара.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Volkswagen побудує конкурента BMW X6 на платформі Touareg

На 2014 рік також заплановано появу оновленого кросовера RX - в його основу повинна лягти платформа нинішнього покоління Toyota Camry. Ймовірно, в сімействі RX з'явиться версія з третім рядом сидінь, і це дозволить компанії відмовитися від випуску самостійної семимісцевою моделі.

Зараз ви читаєте новину «Lexus готує конкурента Audi Q3 і BMW X1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути