вівторок, 05 квітня 2016 11:33

КрАЗ наростив виробництво на понад 50%

КрАЗ наростив виробництво на понад 50%
AUTO-Consulting

У березні випуск автомобілів КрАЗ збільшився на 53% по відношенню до лютого.

Підсумок першого кварталу — 140 машин. При цьому заявлений виробничий план на 2016 рік становить 1375 автомобілів, повідомляє delo.ua.

"АвтоКрАЗ" у березні виробив продукції майже на 79 млн грн, що на 39,4% більше, ніж місяцем раніше. При цьому випуск автомобілів збільшився до 46 автомобілів — на 16 одиниць або 53% більше, ніж у лютому.

У загальному обсязі випущених в березні машин частка бортових вантажівок склала 69%, шасі — 24%, сідельних тягачів — 7%. При цьому 39% техніки призначене для експорту.

В цілому в січні-березні "АвтоКрАЗ" випустив 140 автомобілів, з яких 63% — замовлення за зовнішньоекономічними контрактами. За той же період завод наростив випуск запасних частин на 20% по відношенню до першого кварталу минулого року, а виробництво лиття збільшилася майже на 30% (до 630 тонн на суму 6,3 млн грн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які бронемашини виготовляють в Україні

Затверджений акціонерами виробничий план на поточний рік передбачає випуск 1375 автомобілів (в 2015 році випущено 1401 од.). Таким чином, за підсумками першого кварталу "АвтоКрАЗ" суттєво відстає від плану.

На заводі причину бачать у затримках постачань імпортних комплектуючих і форс-мажорні обставини у замовників.

"КрАЗ" планує надолужити згаяне у наступних місяцях, забезпечивши виконання запланованих показників.

Нагадаємо, через рішення Міноборони закуповувати для армії білоруські МАЗи вже скоротилося виробництво вітчизняних КрАЗів. За даними компанії "AUTO-Consulting", зараз спад виробництва становить 53%.

Зараз ви читаєте новину «КрАЗ наростив виробництво на понад 50%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути