пʼятниця, 29 квітня 2016 10:22

Китайський автовиробник представив двигун без розподільчих валів
7

Автовиробник Qoros представив на Пекінському мотор-шоу авто з безрозпредвальним двигуном.

У проекті взяли участь відразу кілька компаній – зі шведської сторони FreeValve і Koenigsegg, з китайської – Сһегу і Qoros, повідомляє Автоцентр.

Концептуальний хетчбек Qoros 3 обладнали інноваційним двигуном Qamfree. У ньому відсутні звичні розподільні вали. Замість них використали електрогідропневматичні актуатори FreeValve PHEA (Pneumatic-Hydraulic-Electric-Actuator).

Ця система дозволяє домогтися високоточного контролю над положенням кожного клапана при відкритті і закритті протягом усього циклу.

Творці двигуна запевняють, що потужність 1,6-літрового турбомотора зросла з базових 165 к. с. до 231 к. с. Крім того, новий мотор на 20 кг легший, компактніший та економніший.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Shell надрукувала власний автомобіль

"Технологія FreeValve PHEA є таким же значним кроком вперед у розвитку ДВЗ, як перехід від карбюраторів до безпосереднього вприскування палива", - сказав під час презентації Крістіан фон Кенігсегг.

Шведська FreeValve - споріднена компанія виробника суперкарів Koenigsegg, а її засновник і керівник Крістіан фон Кенігсегг входить до складу ради директорів FreeValve. Конструктори останньої працюють над створенням інноваційного газорозподільного механізму без розподільних валів з 2000 року. В рамках проекту створили кілька поколінь актуаторів, які успішно пройшли тестові випробування на автомобілі Saab9-5.

Технологія може стати масовою і з'явитися на серійних автомобілях марки вже в найближчі кілька років.

Нагадаємо, компанія Chery представила серійну версію нового кросовера Tiggo 7 на Пекінському автосалоні.

Зараз ви читаєте новину «Китайський автовиробник представив двигун без розподільчих валів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути