четвер, 02 жовтня 2014 18:54

Кількість автокрадіжок в Україні зросла майже вдвічі

Кількість автокрадіжок в Україні зросла майже вдвічі
Фото:rg.ru

За даними ДАІ, за вісім місяців 2014 року кількість незаконних заволодінь транспортними засобами в Україні зросла майже в 2 рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Лідерами за кількістю автокрадіжок стали східні області країни і столиця.

За 8 місяців цього року в країні викрадено 7048 авто, в той час як за аналогічний період минулого року - 4137. Найбільш небезпечними, з точки зору крадіжок автомобілів, стали Донецька область - 1500 викрадень, Київ - 840 викрадень, Луганська область - 830 викрадень і Дніпропетровська область - 587 викрадень. Рідше всього машини викрадають у Чернівецькій та Івано-Франківській областях - там викрали 57 транспортних засоби, у Рівненській - 52 і в Тернопільській - 45.

На думку Державтоінспекції, настільки значне збільшення крадіжок автомобілів спровоковано військовою ситуацією в східній частині України. Зокрема, в Донецькій області кількість крадіжок зросла на 74 %, а в Луганській - на 66 %. Озброєні особи активно викрадають і відбирають автомобілі місцевих жителів. Більш того, деякі з них навіть влаштували протизаконних бізнес з перепродажу крадених авто. Злочинці підробляють номери агрегатів крадених авто і документи під них на зареєстровані в базі ДАІ транспортні засоби аналогічної моделі і кольору, створюючи таким чином автомобілі-двійники. Після чого авто переганяють в більш спокійні області України і продають їх, як правило, за заниженою ціною.

У ДАІ радять автомобілістам бути уважними при покупці автомобіля і не піддаватися на низьку вартість машин.

Зараз ви читаєте новину «Кількість автокрадіжок в Україні зросла майже вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути