понеділок, 19 травня 2014 13:26

Кенійці презентували власний позашляховик Mobius II за 10 тисяч доларів
8

Фото: Фото:mobiusmotors.com

Кенійська компанія Mobius Motors знайшла кошти на запуск в серійне виробництво доступного позашляховика, створеного спеціальної для їзди по грунтових африканським дорогах. Основну частину кредиту в розмірі 50 мільйонів доларів надала приватна інвестиційна фірма PanAfrican Investment Company, офіс якої розташовується в Нью-Йорку.

На даний момент виробник готовий запустити збірку 50 позашляховиків Mobius II, який є єдиною моделлю компанії. За словами представників марки, вже отримані попередні замовлення на цей автомобіль, проте їх точна кількість не уточнюється. Крім цього, отримані кошти дозволять почати розробку ще одного позашляховика, який носить попередню назву Mobius III.

В основі позашляховика Mobius II лежить сталевий трубчастий каркас. Спереду використовується незалежна підвіска типу MacPherson, ззаду - листові ресори. Розробники залишили автомобілі мінімальний набір кузовних панелей, відмовившись від бічного скління і задніх дверей. Маса моделі - 1275 кілограмів.

Салон новинки вміщує до восьми пасажирів (сидіння ззаду можна скласти або вийняти з машини). Дорожній просвіт дорівнює 260 міліметрів, вантажопідйомність - 625 кілограмів, кути в'їзду і з'їзду - 41 та 38 градусів відповідно.

Позашляховик оснащений 1,6-літровою бензиновою "четвіркою" потужністю 86 сил і п'ятиступінчастою "механікою". Максимальна швидкість Mobius II - 120 кілометрів на годину.

Новинки буде коштувати близько 950 тисяч кенійських шилінгів (10 тисяч доларів США). Раніше передбачалося, що вартість машини не перевищить шести тисяч доларів.

Зараз ви читаєте новину «Кенійці презентували власний позашляховик Mobius II за 10 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути