пʼятниця, 22 квітня 2016 15:35

Euro NCAP провів краш-тести за новою методикою

Euro NCAP провів краш-тести за новою методикою
фото: Euro NCAP

Європейський комітет з проведення незалежних краш-тестів Euro NCAP провів перші випробування за новою методикою.

Методику затвердили на початку цього року. Основною відмінністю нової редакції правил є використання двох оцінок – для базової і топової комплектацій, повідомляє Veddro.

Перший тест проводиться в базовій комплектації без електронних асистентів, а другий – з усіма доступними для моделі систем безпеки. Це дозволить кінцевому покупцеві зрозуміти, наскільки сильно наявність електронних систем впливає на безпеку автомобіля при аварії.

ДИВІТЬСЯ ВІДЕО: ТОП-5 краш-тестів нових середньорозмірних седанів

Крім цього, організатори включили в серію стандартних краш-тестів, випробування систем запобігання зіткнень. Воно проводиться наступним чином: авто на швидкості 40 км/год повинен розпізнати манекен, який встановлюють на траєкторії руху машини. Авто повинно зупинитися або максимально знизити швидкість, щоб запобігти зіткненню.

Першою моделлю, яка пройшла краш-тест Euro NCAP за новими правилами, став гібридний Toyota Prius. Випробування завершили успішно, загальна оцінка – п'ять зірок. За результатами тесту новий Prius набрав 92% з 100 можливих за рівень захисту дорослих пасажирів, 82% – за захист пасажирів-дітей, 77% – за безпеку пішоходів і 85% – за ефективність роботи систем активної безпеки.

Нагадаємо, нова Alfa Romeo провалила заводський краш-тест.

Зараз ви читаєте новину «Euro NCAP провів краш-тести за новою методикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути