середа, 12 листопада 2014 14:51

Експерти склали рейтинг найнадійніших автомобілів 2014 року
20

Scion xB - найнадійніший компактний автомобіль
Toyota Highlander - найнадійніший середньорозмірний позашляховик
Volkswagen Passat 1.8 T - найнадійніший автомобіль середнього класу
Lexus CT 200h — найнадійніший гібридний автомобіль або електромобіль
Honda Civic Si - найнадійніша модель в категорії автомобілів спортивного типу, купе і кабріолетів.

Журнал Consumer Reports опублікував результати дослідження надійності автомобілів за 2014 рік.

Власників легкових автомобілів і легких вантажівок опитували на предмет будь-яких серйозних проблем, що виникали з їх машинами протягом року. Consumer Reports на основі цих даних визначає кращі і гірші моделі в кожній категорії транспортних засобів.

Раніше більшість скарг стосувалася дефектів складання, неякісного забарвлення, проблем з двигунами, коробками передач та іншими механічними вузлами.

З появою навігаційних дисплеїв, бездротових гарнітур і відеопрогравачів автовласники стали частіше скаржитися на збої інформаційно-розважальних систем, говорить директор з тестування автомобілів Consumer Reports Джейк Фішер.

Ford C-MAX Hybrid виявився найненадійнішим в категорії гібридів та електромобілів - його інформаційна система MyFord Touch і електрика набагато частіше виходять з ладу, ніж у більшості інших автомобілів. В останні роки саме за інфосистеми MyFord Touch машини цієї марки виявляються в топі рейтингів найненадійніших машин. Але, за словами Фішера, останні оновлення системи поліпшили ситуацію, і зараз оцінки надійності марок Ford і Lincoln поступово стають вище.

Як не дивно, седан Mercedes CLA 250 став найбільшненадійним серед автомобілів класу люкс. "У цій машині передбачені всі можливі примочки, - говорить Фішер. - Тому в ній часто трапляються неполадки". Нова мультимедійна система стала джерелом аналогічних проблем у люксового позашляховика Infiniti QX60.

Fiat 500L корпорації Fiat Chrysler Automobiles зайняв останнє місце в загальному рейтингу надійності автомобілів всіх класів. Власники цієї подовженої версії маленького Fiat 500 скаржаться на проблеми з бічними стеклами, коробкою передач, електрикою і кондиціонером, а також з фірмовою мультимедійною системою UConnect.

Механічні несправності і неполадки інформаційно-розважальних систем псують життя багатьом власникам моделей Chrysler, Dodge, Jeep і Ram, які пипускаються тієї ж корпорацією 

Машини, вироблені Toyota Motor Corp. під марками Toyota, Lexus і Scion, зберегли за собою верхні рядки у рейтингах надійності. Деякі з цих моделей отримали оцінки близькі до ідеальних. Якщо проблеми з ними і трапляються, то вони зазвичай стосуються інформаційно-розважальних систем.

Автомобілі концерну General Motors під брендами Cadillac і Buick продемонстрували хороший прогрес. У 2014 році всі моделі Buick отримали середні або високі оцінки.

Зараз ви читаєте новину «Експерти склали рейтинг найнадійніших автомобілів 2014 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути