вівторок, 21 жовтня 2014 13:04

Dartz розсекретили броньовик Black Shark з електрошокером і сканером відбитків пальців
6

Латвійська компанія Dartz представила позашляховик Black Shark. Автомобіль отримав кевларо-титановий кузов, сканер відбитків пальців і "зникаючі" дверні ручки.

Назва апелює до бойового вертольота Ка-50 "Чорна акула". Власне, саме цією машиною надихалися дизайнери при роботі над проектом Dartz. Кузовні панелі позашляховика виготовлялися з кевлара і титану - це дозволяє захистити пасажирів від магнітних мін.

Рівень захисту новинки за рівнем балістичної захисту відповідає класу B7. У разі небезпеки позашляховик здатний перетворитися практично на неприступну фортецю - решітка радіатора закривається і стає куленепробивною, а дверні ручки "зникають" і перетворюються на "електрошокер", відкрити автомобіль зовні стає малоймовірно.

Крім того, Dartz Black Shark отримав власну технологію Golden Eye, що включає сканери відбитків пальців і сітківки, а також потужні сирени і прожектори.

Ще одна "фішка" позашляховика - система Vigiton, яка працює в парі з Mercedes-Benz Driver Assistance. Vigiton здатна постійно відстежувати психо-фізіологічний стан водія. А спеціальний додаток DartZ V2+ буде постійно інформувати власника позашляховика про те, де і в якому стані знаходиться автомобіль.

Позашляховик традиційно побудований на платформі Mercedes-Benz GL 63/65 AMG. Оснащується броньовик зібраним вручну 6-літровим мотором від AMG, потужність якого вдалося збільшити до 1500 к.с. За бажанням, можна поставити і стандартний двигун від AMG.

Звичайно, всередині позашляховик являє собою автомобіль класу люкс. Салон повністю оформлений шкірою. При цьому покупець може вибрати вид матеріалу: шкіра ската, алігатора, страуса, крокодила, пітона або акули. У салоні з'явиться спеціальний утримувач для пляшки шампанського, позолочений кальян, ексклюзивний хьюмідор, а також ігрові приставки Xbox і PlayStation One 4 і точка доступу до інтернету.

Dartz побудує всього п'ять примірників Black Shark. Плюс ще п'ять додаткових машин будуть зроблені спеціально для Китаю.

До речі, в Dartz вирішили відмовитися від публікації цін на свої автомобілі. Як зазначив керівник компанії Леонард Янкелович, у графі "Ціна" тепер буде вказуватися абревіатура 6Z, що позначає 6 Zeros або "шість нулів". Точна вартість того або іншого автомобіля буде відправлятися за особистим запитом.

 

Зараз ви читаєте новину «Dartz розсекретили броньовик Black Shark з електрошокером і сканером відбитків пальців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути