вівторок, 27 січня 2015 18:45

Даішники почали штрафувати водіїв при наявності відеофакту порушення

Даішники почали штрафувати водіїв при наявності відеофакту порушення
Фото:report.if.ua

Правоохоронці почали практикувати новий спосіб залучення до адмінвідповідальності злісних порушників ПДР - по відзнятому фото- або відео факту.

Як пояснили в прес-службі Департаменту ДАІ, для цього людині, яка відзняла порушення ПДР, необхідно звернутися до підрозділу Державтоінспекції з відповідною заявою від свідка правопорушення та надати наявні докази. Якщо зафіксовані фото- або відеофакти порушення можуть об'єктивно засвідчити факт порушення і за ним можна встановити винуватця (номерний знак транспортного засобу добре читається) - у правоохоронців є повні підстави притягнути винуватця до відповідальності. Дані заходи вживаються працівниками ДАІ на підставі ст. 251 і 272 Кпап України.

У прес-службі ДДАІ розповіли, що подібним чином вже оштрафовано чимало порушників. Причому, один з випадків нещодавній - водія, який порушив ПДР в Києві, оштрафували аж у Запорізькій області. Зокрема, за наданим у ДАІ відеофакт порушення автоінспектори провели відповідне розслідування і розшукову роботу, в результаті чого водія позашляховика BMW, який на бульварі Дружби Народів розвернувся через дві суцільні смуги в щільному потоці руху транспорту, затримали на 593 км автодороги "Одеса - Мелітополь - Новоазовськ".

Водій автомобіля, переглянувши відеоматеріал, погодився з порушенням і працівники ДАІ притягнули його до відповідальності згідно ч. 1. ст. 122 Кпап України (Керування водієм транспортним засобом з порушенням вимог дорожніх знаків та розмітки ...), що передбачає штраф 255-340 грн.

Зараз ви читаєте новину «Даішники почали штрафувати водіїв при наявності відеофакту порушення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути