вівторок, 02 серпня 2016 11:07

Бог торгівлі - 5 фактів про авто марки Mercury

66 років тому у серпні у США з конвеєра зійшов мільйонний примірник автомобіля марки Mercury.

Перша модель марки - Eight. Їх зазвичай випускали у 2-дверному компонуванні. Mercury Eight випускали з 1938 по 1951 роки. За цей час машина пережила 3 етапи модернізації. Спочатку вона мала 3,9-літровий двигун. З часом об'єм збільшили до 4,2 л.

Разом із новим двигуном машина отримала штатний радіоприймач, цільнометалевий дах і новий тип кузова — універсал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які машини обділили колесом — топ-5 триколісних авто

Gazeta.ua пропонує 5 фактів про американську марку Mercury.

Mercury — це суббренд автовиробника Ford. Його створили, щоб покращити продажі у сегменті автомобілів середньої ціни. Ford тоді був зосереджений на бюджетний клас, а Mercury став конкурентом Buick, Pontiac та найдешевших авто марки Cadillac.

Логотип. На ранніх емблемах зобразили у профіль римського бога Меркурія. Був варіант логотипу, де Меркурій у головному уборі, а також із крилами на голові. Але у 1950-х на машинах Mercury з'явився логотип з буквою "М". Також на машинах моделі Cougar додатково з'явились емблеми із зображенням кішки.

Автор: fineartamerica.com
 

Виробник часто додавав нові емблеми на окремі моделі. У 1990-х роках почали використовувати логотип із трьома лініями, які зображали букву "М".

Модель Monterey у кіно. Найпопулярніший фільм за участі автомобілів Mercury - "Кобра". Там машина допомагає зловити злочинців.

Автор: imcdb.org
 

Проте авто взяло участь у цікавішому сюжеті: актор Сільвестр Сталоне після зйомок "Кобри" забрав один з автомобілів, які брали участь у зйомках фільму. 1994-го авто викрали, а через 15 років Сталоне дізнався, що машину продали на аукціоні, та повернув її собі.

Особливості ринків. Сусідня із США країна також випускала Mercury, але автомобілі називались Monarch. Під маркою Mercury у Канаді випускали вантажівки Ford. Легкові машини Ford називали - Meteor. У США був період, коли машини випускали із дерев'яними елементами кузова.

Автор: wallpaperup.com
 

Машину позиціонували як середній клас, тому таке рашення прийняли не для того, щоб зменшити ціну. Найімовірніша причина - дефіцит металу.

Безкоштовна реклама. 1994-го машини марки Mercury отримали безкоштовну рекламу від співака Алана Джексона, який заспівав оду цій марці - Mercury Blues.

2010 року компанія Ford припинила випуск автомобілів Mercury, які виготовляли впродовж 72 років. Рішення ухвалили через падіння продажів, оскільки навіть кросовери не покращили продажів Mercury.

Автор: zombdrive.com
 
Зараз ви читаєте новину «Бог торгівлі - 5 фактів про авто марки Mercury». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути