пʼятниця, 29 липня 2016 23:18

Які машини обділили колесом — ТОП-5 3-колісних авто
5

64 роки тому 29 липня з конвеєра зійшов останній Morgan F-Super Three Wheeler. Ця компанія відома своїми спортивним машинами із трьома колесами.

Це авто могло розігнатися майже до 190 км/год. Потужність становила 219 "коней" при вазі 525 кг. На цей час це був досить швидкісний автомобіль.

Англійська компанія Morgan Motor почала випуск 3-колісних машин ще у 1910 році. Їх продукція мала заднє ведуче колесо та передню незалежну підвіску. Автомобілі Morgan були популярними у 20-х роках минулого століття. До 1951 року попит був, але не достатній, щоб продовжувати виробництво 3-колісних спортивних автомобілів. Потім компанія зайналась випуском машин із компонуванням кузова на 4 колеса.

100 років тому 3-колісні машини були не рідкісним явищем. Навіть перший автомобіль у світі мав лише 3 колеса. Від такого компонування відмовилися, оскільки на 4-х колесах машини мають керованість і зчеплення з дорогою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 130 років тому випустили перший у світі автомобіль

Gazeta.ua пропонує ТОП-5 відомих автомобілів, які мали 3 колеса.

Трицикл Бенца

Автор: drive2.ru
 

Це був перший автомобіль в історії. Його запентували у 1886 році. Крал Бенц встановив на машину двигун об'ємом 954 кубічних сантиметрів. Потіжність не становила навіть однієї кінської сили. Перша машина мала максимальну швидкість 16 км/год

Peel P50

Автор: Peel P50
 

Автомобіль випускали лише один рік — з 1963 по 1964 роки. Peel P50 оснащували мотором DKW, який видавав потужність трохи більше 4 к. с. Це авто могло розганятися до 60 км/год. Машина стала відомою після того, як її показали в одному із випусків британської телепередачі Top Gear. Після цього, у 2010 році, почали випуск дрібних партій Peel P50.

СМЗ С1Л

Автор: drive2.ru
 

Радянський 3-колісний автомобіль випускали з 1952 по 1958 роки. Її обладнували одноциліндровим мотодвигуном на 125 куб. см. Машину створили, що видати ветеранам, які отримали інвалідність у ході Другої світової війни.

Piaggio Ape P50

Автор: en.wikipedia.org
 

Piaggio — це мотовиробник, але у 1947 році вирішили створити комерцій 3-колісний автомобіль. Вже наступного року машина пішла у серійне виробництво. Мотори на машину встановлювали від мототранспорту, який виробляла компанія. Piaggio Ape нині можна побачити на італійських дорогах. Машина підходить для тамтешніх вузьких вулиць, щоб возити не великі вантажі. Модель досі серійно випускають.

Polaris Slingshot

Автор: motorcycledaily.com
 

Модель 2016 року має двигун об'ємом 2,4 л. І потужність 173 к.с. По духу ця машина найбільше схожа на Morgan F-Super Three Wheeler. Якщо СМЗ робили як соціальний проект, чи Piaggio Ape як комерційний - Polaris Slingshot для спорту та задоволення. Машина важить менше 800 кг і має хорошу динаміку — від 0 до 100 км/год розганяється за 5 сек.

Зараз ви читаєте новину «Які машини обділили колесом — ТОП-5 3-колісних авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути