понеділок, 25 березня 2013 12:02

"АвтоВАЗ" хоче продавати "лади" у Німеччині та Франції

"АвтоВАЗ" хоче продавати "лади" у Німеччині та Франції
Фото: auto.vesti.ru

Російський автогігант "АвтоВАЗ" цього року має намір розширити географію збуту своєї продукції. До країн колишнього СРСР, де нині активно продаються автомобілі Lada, додадуться європейські держави, у тому числі, Франція та Німеччина.

"У 2012 році за кордон було відправлено 70 580 автомобілів Lada. Основні ринки збуту нашої продукції: Казахстан (53,7% від загального обсягу експортних поставок), Україна (22,1%) і Азербайджан (12,4%). У 2012 році відбулася зміна лідера - Україна вперше з моменту розпаду СРСР перестала бути нашим найбільшим зовнішнім ринком", - розповів керівник прес-центру ВАТ" АвтоВАЗ "Олександр Шмига.

За його словами, посилити експорт повинна Lada Granta з "автоматом" і в комплектації "люкс". Ще більше сприятимуть збільшенню обсягів поставок за кордон нове покоління Lada Kalina, а також поява інших моделей Lada, дизайн яких розробляє Стів Маттін.

"У 2013 році планується початок поставок LADA Granta в далеке зарубіжжя - Німеччину, Францію, Сербію, Болгарію та країни Балтії. Автомобілі для країн Євросоюзу будуть відповідати екологічним нормам "Євро-5". На експорт в європейські країни підуть автомобілі в комплектаціях "Норма" і "Люкс", - додав Шмига.

Нині "Гранта" поставляється у Казахстан, Україну, Білорусь, Азербайджан, Вірменію та Молдову.

"Що стосується європейських споживачів, то вони пред'являють підвищені вимоги до дизайну і споживчих якостей автомобілів. Це, в свою чергу, стимулює нас до пошуку оригінальних стилістичних рішень, технічних удосконалень, що стосуються поліпшення екологічності та підвищення пасивної безпеки нашої продукції. Нарешті, чим відоміший виробник за межами своєї країни, тим вища його інвестиційна привабливість і капіталізація в цілому", - резюмував представник російського автогіганта.

Зараз ви читаєте новину «"АвтоВАЗ" хоче продавати "лади" у Німеччині та Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути