четвер, 28 лютого 2013 10:26

"АвтоВАЗ" запустив у серію цивільну версію Lada Granta Sport
15

Фото: Фото: lada-auto.ru

У середу, 27 лютого, у Тольятті стартувало серійне виробництво цивільної версії моделі Lada Granta Sport. Автомобіль з такою ж назвою виступає в кільцевих автоперегонах. Рекомендована роздрібна ціна становить 443 тис. руб. (116 тис. грн).

Як повідомляє автовиробник, старт продажів моделі запланований на другий квартал поточного року. Для тест-драйву нові автомобілі будуть доступні вже з квітня. У поточному році "АвтоВАЗ" планує випустити всього 1 тис. примірників "зарядженої" Granta.

Автомобіль був створений спільними зусиллями російського автогіганта і компанією Lada Motor Sport Technologies.

"Lada Granta Sport - дрібносерійний автомобіль з механічною КПП. У ньому вдало поєднуються спортивні налаштування двигуна (120 к.с., 154 Нм) і фірмова підвіска, оригінальний обвіс і елегантний "спортивний" інтер'єр", - наголошується в повідомленні компанії.

Крім того, комплектація особливої ??"Гранти" включає легкосплавні 16-дюймові диски Slik та низькопрофільні шини Yokohama, передні гальмівні диски збільшеного розміру і задні дискові гальма, протитуманні фари, подушки безпеки водія і переднього пасажира, електропідсилювач керма, спортивні сидіння з посиленою бічною підтримкою, шкіряну обробку керма і важеля КПП, обігрів передніх сидінь і лобового скла, зовнішні дзеркала з електроприводом і обігрівом, електросклопідйомники передніх і задніх дверей.
Автомобіль також відрізняється укороченою рульової рейкою (2,7 обороту рульового колеса) і спортивною підвіскою, розробленою фірмою Lada Sport. За рахунок цього дорожній просвіт машини скоротився до 140 мм, що на 20 мм нижче, ніж у звичайної "Гранти". Нова тросова 5-ступенева КПП отримала спортивний ряд.

Максимальна швидкість становить 197 км/год, а до сотні Lada Granta Sport розганяється за 9,5 с. Середня витрата палива становить 7,8 л на 100 км/год. Причому "харчується" спортивна "Гранта" 95-м бензином.

Зараз ви читаєте новину «"АвтоВАЗ" запустив у серію цивільну версію Lada Granta Sport». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути