пʼятниця, 23 травня 2014 16:33

Автомобілістам доведеться платити за парковку у дворі

Автомобілістам доведеться платити за парковку у дворі
Фото:krskdaily.ru

У Києві будуть брати плату за паркування у дворах. Відповідний проект розпорядження голови Київської міської державної адміністрації Володимира Бондаренка підготовлений і проходить юридичну експертизу.

Як відзначають у КМДА, сьогодні в спальних районах столиці досить паркомісць у гаражних кооперативах та на платних стоянках у спальних районах для того, щоб задовольнити існуючий попит. А той факт, що автовласники віддають паркуватися у дворах і на вулицях, свідчить про високих цінах та низькому рівні сервісу, що надається кооперативами.

На думку чиновників КМДА, ситуацію можна виправити, запропонувавши додаткові - більш дешеві паркомісця у дворах спальних районів.

"Завдяки нововведенню міський бюджет отримає значні доходи, а столичні автолюбителі - більш дешеві в порівнянні з кооперативами та існуючими платними автостоянками місця для паркування. До того ж, ці паркомісця будуть прямо під будинком, тобто більш доступними і зручними для власників авто", - зазначають в КМДА.

Чиновники запевняють, що ціни на паркомісця у дворах будуть нижче існуючих на сьогодні в кооперативах і стоянках. Збирати плату міська влада має намір помісячно - через Жеки. Для отримання закріпленого паркомісця під будинком власнику авто необхідно буде лише подати відповідну заявку. Тих же водіїв, які будуть паркуватися без оплати, або не на закріплених за ними місцях передбачається штрафувати.

Зараз ви читаєте новину «Автомобілістам доведеться платити за парковку у дворі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути